Csak a papír számít az álláskeresésnél? (beszélgetés)
Miért?
Én már vágynék egy nyugis, nyugdíjas állásra:)
Soha nem dolgoznek, se magyar cegnel, se allami apparatusnal.
Kizart dolog.
:)
Idézem:
"Ezt hívják kapitalizmusnak! Az állami cégekhez baráti alapon felvett tehetségtelen munkavállalókat a választások után minden országban azonnal kitakarítják a felsővezetőkkel együtt!!!" (jstefan) Ebben lehet igazság, de valaki megmarad a jó poszton aki minden politikai erőnek szervilis seggnyalója. A másik: Választások után más párt kerül hatalomra? Kirúgnak mindenkit? MIért? AZÉRT, HOGY MOST ŐK ÜLTESSÉK BE A SÓGOR, KOMA, JÓBARÁTOT! Naugye jstefan:) erről van itt szó kérem szépen:)
"Az állami cégekhez baráti alapon felvett tehetségtelen munkavállalókat a választások után minden országban azonnal kitakarítják a felsővezetőkkel együtt!!!"
A többieket is kirakják. 50 feletti, nagy gyakorlattal rendelkező emberek is kerültek utcára. Nem politizáltak, dolgoztak - volna.
Így van. Csak a közvetlen ismeretségi körömből van három példa:
Férjem fiának a legjobb barátja 30-as pasi, 10 éve egy cégnél szervizes (fénymásolók, faxok stb). Aztán egyik napról a másikra kitette a tulaj, mert kellett a hely az unokaöccsének.
Férjem fia ahol dolgozik (kicsi kft, 11 dolgozóval), ott is a főnök egyetemi kebelbarátját (már nem kell sehova, 60 éves és szakmailag totál felkészületlen, még a régi szoci érában él), is felvették, a többi pedig "eltartja", kitermeli a bérét és járulékait, neki semmit nem kell csinálni, sőt jobb is, ha nem csinál semmit, legalább nem hátráltatja őket.
Ismerős lány 30-as, nyelvet beszélő, informatikus pasiját 12 év után tették ki, szintén egy kft-ből (tehát nem nagy multi), mert jött az ügyvezető rokona a helyére. Előtte minden oké volt a sráccal, nyilván nem a semmiért kapott korlátlan cégautó használatot és jó fizut, de ugye kellett aztán a rokonnak a hely.
Sajnálom, hogy csupa rossz élményed van...
Én egy hátszeles munkavállaló vagyok. A cégvezető egy másik munkahelyen a főnököm volt. 2 év munkanélküliség után szólt egy közös ismerősünk neki, hogy én munkát keresek, nekem, hogy hívjam fel, mert munkatársat keres. Nem volt elég az ismeretségünk. A közvetlen felettesemnél voltam interjún és számított a végzettségem, tapasztalatom, stb. is. Persze azt mondta a cégvezető, hogy nem fog beleszólni a döntésbe, de biztos beleszólt, mert 10 perc múlva hívtak, hogy mikor kezdhetek. Tehát, nem volt elég, hogy ismert, bár azt is tudta, hogy hogy dolgozok, de kellett az összes tudásom is a munkához.
Te nagyon el vagy keseredve...
Voltam titkárnő, azaz én már asszisztens voltam, de sosem mondta a főnököm, hogy meg akarna dönteni és azért még fizetés emelés is járna...
Micsoda helyeken fordulsz meg...
Egyébként vannak ilyen helyek. Állami cégek főleg
:((
A hozzáértőket kirugdosták pár éve.
Mert mind a 2 igaz.
A másik a kivétel!
Hogy érthetsz egyet vele is és velem is, aki a tök ellenkezőjét mondja? ;))
De ha neki van igaza, akkor mi sem egyszerűbb, nem? Mindenkinek vannak osztálytársai, egyetemi csoporttársai, azoknak apjuk, anyjuk, férjük, rokonok, barátok. Valahol csak akad egy támogató, aki hajlandó tudás, tapasztalat, hozzáértés nélkül, pusztán a kapcsolat okán felvenni, nem?
Te a valóságról írsz...
Ez a legjellemzőbb manapság. Azért van 1-2 kivétel!
Egyet kell, hogy értsek, főleg ami - uram-bátyám korba visszasüllyedt - kis hazánkat illeti. :((
Meg hát ugye tapasztalat...
Ilyesmire gondoltam én is, ezért is firtattam a dolgokat.
A tudás a legfontosabb végül is.
Nem a papír a fontos, hanem a mögötte lévő tudás. Valószínűleg első körben feltételezik az emberekről, hogy becsületesen szerezték.
Ha a papír lenne csak a fontos, nem lenne különbség diploma és diploma között. Bizonyos helyekre teljesen felesleges járni, mert az ott szerzett bizonyítvány abszolút értéktelen, az tényleg csak egy papír.
Miért olyan fontos a papír?
Nem kevesen pénzért vették vagy éppen csak sikerült megszerezniük.
További ajánlott fórumok:
- Vannak még olyan lányok, akiknek nem csak a külső számít?
- A táppénzt a táppénzes papír beadásától számítva mennyi idő után küldik ki?
- Az álláskeresési kiskönyvbe be kell írni, hogy mentem-e munkát keresni? Csak be vagyok regisztrálva.
- Mi a módja a papírképek számítógépre szkennelésének házilag?
- Hogy lehet diából jó minőségű papírképet készíteni a számítógépen?
- Munkanélküliként, amíg hiányzik a bizonyítvány és az utolsó munkahelyről a papírok, addig nem kaphatom meg az álláskeresési járadékot?