Corpus callosum (kérgestest) hiány (beszélgetés)
Sziasztok!
Hogy vannak a babáitok?
Kivel mi történt azóta?
Szia! A mi kisfiunkról a 39.héten derült ki, mi is teljesen kétségbeestünk, de az orvosok egytől egyig bíztattak, hogy ettől még tud teljes életet élni a gyermekünk. Jelenleg 4 hónapos és szépen fejlődik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, értelmes, életvidám, rengeteget beszél, már forgolódik, egyenlőre nem jelentkezett semmilyen tünet a rendellenességből adódóan.
Légy te is pozitív, minden rendben lesz!
Amennyiben szükséges, rengeteg fejlesztőtorna létezik, amivel lehet segíteni a gyermek fejlődését.
Sokat segítene ha valaki irna tapasztalatokat,nagyon kétségbe vagyunk esve!!!
Köszönöm!!!
Sziasztok 23+1
Hetes kis mama vagyok és sajnos a 20 hetes ultrahangon cavum septi pellucidit és Corpus Callosum hiányát állapították meg és fel ajánlottak a terhesség meg szakitását de ahogy a folyamatot el mesélték a párommal nem mentünk bele Ja és még chromosoma vizsgálat is történt méh lepény le vétel meg magzat víz a méh lepény eredménye jó lett már csak a magzat víz eredeményére várunk volt valaki hasonló cipőbe ?
Sziasztok!
28-29 hetes kismama vagyok, az első babánkat várjuk. Egy rutin uh-n kiderült, hogy van egy kis agykamratágulat, ezért Debrecenbe utaltak genetikai tanácsadásra. Ott kiderült még mellé, hogy corpus callosum agenesia valószínűsíthető. Szülésznőként dolgoztam, hidegzuhanyként ért minket ez a hír, az egész terhesség szó szerint csodálatos volt, eddig. Most csak bízni reménykedni tudunk, hogy ennek ellenére még élhet a kisfiunk majd teljes életet.
Akinek hasonló diagnózisa volt, tudna nekem pár sort írni, mire lehet számítanunk, mibe tudunk még kapaszkodni? Tudom hogy van kedvező prognózis is, ez tartja bennem a lelket.
Köszönöm!
Szia
Irhatok privátba?
Sziasztok! Van e valaki itt at állapítottak meg?
kinek a babájánál corpus callosum hiány
Szia Zsuzsi!
Az én fiamnál is corpus callosum hiányt diagnosztizáltak, igaz ennek már 11 éve.
Kedves Zsuzsi!
Írtam privát üzenetet!
Sziasztok!
Nem tudom van-e köztünk esetleg olyan szülő akinek a babájánál corpus callosum (kérgestest) hiányt diagnosztizáltak?
Azért hoztam létre ezt a fórumot, hogy beszélgetni, esetleg javasolni tudjunk egymásnak fejlesztéseket!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- Milyen a házasságod? Megbántad-e a döntésed? Van-e valami, ami hiányzik?
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Ki hiányzik most?
- Mi hiányzik most?
- Mi hiányzik a szülőföldedről?