Cica & Terhesség (beszélgetés)
Szia
Nekünk kertes házunk van,és kinti cicánk.mondjuk amikor megfogant a baba az első 3,5 hónapban bent volt a lakásban a cica,mert olyan apró volt,hogy nem mertük ki tenni az udvarra,meg azért se,hogy megszokjon minket.Nem lett semmi bajom hálistennek.A fiam 13 hónapos,imádja a macskát.
Nekem ma lett levéve a toxo teszt-re vér kiváncsi vagyok az eredményre...
szia. én is igy voltam. 8 éves a cicám velunk lakik a házban teherbe estem aztán kértem magamtol a toxo vizsgálatot mert ugye a védonom olyan kis lokott fiatal csaj volt hogy magátol nem jutott volna eszébe. pozitiv lett mivel gyerekkoromban már megkaptam igy má nem kephattam meg terhesség alatt. ez a jobbik eset
Ha már cica téma, akkor az érdekelne, ha a cicával játszom és véletlenül megkarmol, akkor is átadhat valami fertőzést?
Akkor azt hiszem cicagond megoldva :)
Kesztyű az van bőven :P és csak 1X használom!
vegyél dobozos(azt hiszem 100db van benne)vizsgálókesztyűt.1x használatos,így biztos nem kened össze magad vele a következő alkalommal :)
Sajna előfordul olyan is, hogy a párom dolgozik és akkor kaksizik a cica, ha akkor én tisztitom ki az almot, de gumikesztyűt használok az is veszélyes?
Köszi aranyosak vagytok!!!
első lépés megvizsgáltatni a dokival h toxoplasmás-e, aztán h te az vagy-e, ha nem vagy akkor távol legyen a cica, hiszen a popója után a bundáját nyalja, ergo az is kakis lesz, még ha nem is látod, ha meg már elkaptad akkor akár aludhatsz is vele :D
javítok..csináltatsd..nem ütöttem le a t-t elég erősen az előző hozzászólásban :)
Ne te cseréld az almot,ne puszilgasd,simogatás után moss kezet.Csináltasd meg a toxo tesztet,ha már átestél rajta nincs mitől félni.(persze azután is be kell tartani az alapvető higiéniai szabályokat :) ) Arra kell figyelni,hogy szembe,szájba stb nem nyúlsz cicás kézzel,és a cicának sem hagyod hogy összemászkálja pl a párnádat.
Ja és persze gratulálok!!!! :)
Próbálj vele kevésbé összebújni, szádhoz ne legyen közel (ne puszild meg), csak simogasd a kezeddel, utána pedig mindig moss kezet!
Szerintem ezeket betartva nem kell tőle se megválnod, se félni tőle, fő a gyakori kézmosás, higiénia.
Ahányszor mentünk anyumékhoz, mindig macskáztam kicsit (és ő kint élő házimacska), semmi bajom nem lett.
Jó babavárást :)
Huh, hát a lényeg, hogy a cicus ürülékével ne érintkezz.
Szerencsére tiszta állatok, így nem szokott gond lenni, amennyiben szigorúan betartod, hogy nem nyúlsz az alomhoz, tálhoz, a tálat külön mossa a férjed és utána fertőtleníti, ugyanúgy az alommal és környékével is.
Higiénia kérdése az egész.
viszont ha terhesség alatt kapod el, annak csúnya vége lehet
vidd el dokihoz, nézesd meg, ne turkálj a kakijában,és nem lesz semmi baj
Szia!
Nekem is van cicám, a házban él velünk 6 éve. Februárban szültem, semmi bajom sem volt soha, csak annyi változás volt, hogy az etetést és az alom takarítását a párom csinálja azóta is. Megnyugodhatsz:)
Jah és semmi pénzért nem válnék meg tőle....
Mi a véleményetek? 4 éve van velünk a cicusom, nagyon szeretem, hozzánk nőtt.Félek a toxoplazmozistól!!!Nagyon tiszta okos cica, ja és panel lakásban él velünk.....
További ajánlott fórumok: