Mi baja lehet a cicának? (beszélgetés)
Képzeljétek valaki bedobhatott hozzánk egy 2 hónapos körűli kiscicát.
Azért gondolom hogy bedobták mert teljesen zárt a kerítés nem tud aehol bebújni alul. Felmászni se tud, ahhoz meg már nagy hogy egy másik macska ide cipelje.
Meg van fázva csipás mindkét szeme, az egyik teljesen be van ragadva. Várom hogy kihüljön a kamilla aztán kimosom neki.
Nálunk ma meleg idő volt, és estére sem lett olyan csípős hideg, mint volt mostanában.
Fontos a Zsepikének a védett búvóhely, eleinte csak eszik és alszik majd, van mit kipihennie. Majd kialakul minden a maga rendje szerint.
A képen a szeme mintha körben varas vagy milyen is lett volna, az megszűnt már?
Az állatorvost még nem értem el.
Tegnap találtam itthon fronline cseppet azt rácsepegtettem Zsepire (így hívják)
Este beengedtük. Eredetileg a 2 cica bejárósak voltak, lehet csak estére nem tudom. Hideg van este, és bár hoztam nekik kintre egy szép kistestű kutyának való ólat amit kiakartam bélelni télre, de esze águkban sincs bemenni hiába raktam bele az eddig használt párnájukat 🙄 csináltam a spájzba nekik fekvő helyet. Eredetileg is itt lehettek, vagy a wc-jük mert zárható cica ajtó van. Zsepi este még kijött a konyhába hozzánk, ma álló nap esze ágában se volt hajlandó kidugni az orrát. Fekszik, alszik, néha felnéz ha bemegyek valamiért.
A szeme tegnap óta megint nem könnyezik.
Igen, láttam, közben írtál választ. De én épp utánanéztem a szernek, és mivel itt közben nyitva volt a szövegablak, ezért nem láttam, hogy közben írtál.
Bolhairtó is mindig kell.
Na de térjünk vissza az idős cicára.
Nem tudom miről beszélsz.
Én a 40. hozzászólásra gondoltam.
Olvastam, és félreolvastam, igazad van. 8 és 12 hét.
A komondorra akkor is közel 10 ezer Ft, és nem biztos, hogy a kullancs által hordozott nyavalyától megvédi.
Ez állandó gondom. Eddig még mázlink (is) volt.
Köszi, ez kullancs és bolha.
És nagyon drága ahhoz képest, hogy 4 héten át hatásos.
Na de mindegy most, a kérdés itt és most az idős cica. Neki talán jobb lesz, amit Perla del Mar ajánlott, a Broadline, az nem is drága.
Kicsudi? :D
Nem kaphatók cseppek, azt látom.
Biztos, hogy öreg?
Nekem volt 16 éves cicám is.
Teknőctarka, ritka szín.
A szeme talán fáj is neki, nem ártana, ha állatorvos nézné meg.
De hogy őszinte legyek, én a vény nélkül kapható tetran kencsőcsöt használom. Nem kifejezetten szemkenőcs, de használ és nem csíp, ezt magamon kipróbáltam. Az ujjamról kenem a cica szemébe, és párszor nyitom-csukom a szemét, akkor eloszlik a szemgolyón. Ha kicsit "lemossa" magának, azzal nem árt.
A súlyhatár azért 6 kg, mert 8 kg-s macskának már 2 ampulla kell elvileg. Vagy másfél.
7 éves korhatár tényleg nincs.
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Mi baja lehet az orchideámnak?
- Mi lehetett a baja az LCD TV-nek?
- Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- Mit lehet enni adni a cicának, ha letörtek a nagyobb fogai?