Bruttó 70600 Ft a keresetem 6 órában, mennyi GYED jár erre az összegre? (tudásbázis kérdés)
Még azon is gondolkodtam, hogy mivel a párom egyéni vállalkozó, bejelentene heti 10 órában. Fizetnénk a járulékot utánam, s ha marad ez a 6 órás munkám, plusz heti 10 óra, akkor ez a plusz óra számítana-e?
Beleszámítana -e a gyed-be a plusz bejelentett óra?
Arra figyelj még,hogy a szülés évét megelőző év számít a Gyed megállapításánál. Tehát ha még idén szülnél, akkor a tavalyi évet nézik.
Még egy fontos dolog, hogy ha a szülés dátuma átesik a következő évre, mondjuk ha 2013-ban szülsz, akkor a 2012-t nézik, de akkor 2012-ben ne legyél sokat táppénzen, már ha ez megoldható, mert az még jobban le fogja csökkenteni a Gyedet!!!!Szóval a terhesség nagy része még az előző évben van,az nagyon lecsökkenti.....sajna...
Köszönöm a válaszokat.
Lassan tervezzük a párommal, hogy babánk legyen, de ez a fizetés nagyon kevés, hogy normális Gyed-et kapjak. Kb én is ilyen összegre tippeltem, mint amit kiscicalany leírt. Nézem folyamatosan az állás hirdetéseket, hátha találok valami jobbat, de nagyon nehéz.
További ajánlott fórumok:
- Ha a munkáltató nem Tb kifizető, akkor hogyan kapom meg a betegállományra járó keresetem?
- A GYED után visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órában. Hogyan alakul a bruttó jövedelmem?
- Ha rövid időn belül viszonylag nagy összegre lenne szükség, mik a lehetőségek?
- Minden hónapban kapok értesítőt, hogy nő a havi kölcsön törlesztőm. Visszacsökkenhet a szerződés szerinti összegre?
- Szeretnék babát, bruttó 100.000 Ft bejelentett összegre mennyit kapnék a gyerek után?
- Most számolok le a munkahelyemről van bent 76 nap szabim nettó 95 E Ft a bérem, mekkora összegre számíthatok?