Bölcsibe, oviba biciklivel télen? Szerintetek nem fázik meg a gyerek? (tudásbázis)
Nem kell annyira félteni őket...
Van egy mondás, miszerint egy szülőnek meg kell tanítania a gyermekét fázni és éhezni is...
Az életre készítjük fel őket, nem az üvegházra...
Minket is biciklivel hordtak, mi is biciklivel hordtuk őket, aztán mikor megtanultak bicajozni, már karavánban mentünk. Suliba is biciklivel mennek, kivéve, ha nagyon csuszik, vagy nagy a ho és nincs eltakarítva még. A sálat tényleg tilos az orrig felhuzni. Valamilyen krém az arcra (már vann annyi féle), hogy ne fujja ki a szél és ennyi.
Havas időben, ha az utviszonyok engedték szánkon vittem őket, így is gyorsabban odaértünk, mintha ballagtunk volna, vagy csak toltam velük a biciklit (egyik elől, másik hátul) edzésnek sem rossz :)
Nekem ez volt az első amit elmindott a gyerekdoki,amikor télen jött az újszülött kisfiamat megnézni.
A lelkemre kötötte,hogy semmiféle pelenkát stb. nem tehetek az arca elé amikor kiviszem sétálni.
Nagyon sok kisgyerek szerzett már így sérüléseket(a legtöbb fagyásit az arca előtt megrekedt pára miatt amit kilélegzett és az anyag megfogott amit elé tettek),azóta minden szülőnek elmondja.
(egy kb 60éves,igazi kis doktorbácsiról van szó,rengeteg tapasztalattal a háta mögött)
Ha nem tartja a fejét egész úton ki a hátad mögül, semmi baja nem lehet :)
Hát nekem fül orr gégész mondta évekkel ezelőtt.
Valami olyan, hogy a párás levegőt visszalélegezni rosszabb, mint a frisset.
igazatok van,köszönöm mindenkinek hogy megerősítettetek ebben.Szerintem mi is bicajozni fogunk,más választásunk nem igen lesz.
további szép napot!:-)
simán!!!
nem árt a levegő nekik!!
úgy is kimennek egészen minusz 5fokig az udvarra.
évszaknak megfelelően felöltöztetni,nem csak hogy kell hanem nagyon is jó a friss tiszta levegőcsere nekik.(és persze a bringa élménye hiszen a gyerekek általában szeretnek ott utazni)
mellesleg,nem emlékszem rá hogy engem mi mással vittek volna nagyanyáim...,vagy a szüleimet mivel vitték volna.autó...ez csak a mai ember luxusa.
hát ez az hogy nincs autónk,és tényleg elég messze van az ovi,csak félek hogy megfázik.vagy ez hülyeség?
Van aki rendszeresen biciklivel viszi a gyerekét oviba,bölcsibe,főleg télen?
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha nem veszik fel a területileg illetékes bölcsibe a gyerekemet és nekem vissza kell mennem dolgozni? Nagyszülők távol...
- Mennyi idősen adtad be a gyereked a bölcsibe?
- Megbántad, hogy két évesen bölcsibe adtad a gyereked, és visszamentél dolgozni?(Csak anyagi oka volt?)
- Bölcsibe azzal fogadtak, hogy be van dagadva a gyerek arca az egyik oldalon, írom tovább...
- Bölcsibe vitte a gyereked a kedvenc állatkáját, cumiját?
- Létezik, hogy egész nap ordít a gyerek a bölcsiben?