Bodza ital és bodza szörp recept (beszélgetés)
Kedves Rutinos Bodzaszörpkészítők!
A bodzám hűvös helyen, a cukros-citromos lében áll... ez a 4. napja. Minden nap megkóstoltam(finom volt), de mintha ma kicsit "savanykásodott" volna, vagyis mintha olyan "boros"-féle íze lenne... Elképzelhető, hogy túl sok neki a négy nap, vagy már csak én várok túl sokat tőle? Vagy én is elcitromoztam? Tudok még tenni vele valamit? Ma este fogom leszűrni.
A válaszokat, tanácsokat előre is nagyon köszönöm !!
én ma már szüröm le az itókámat :P
5 liter lett :)
holnap kapja a család és barátok a kostolot, kiváncsi vagyok a véleményekre.
Ha még benéznétek valamikor.
Beletettem az itókába egy maréknyi citróm potlót, de elötte feloldottam egy fél csésze forró vizben.
Hihetetlen, de már most nagyon finom ize van, szerintem nem is kell 3 napig áznia, mert én nem 5-0 fejet tettem bele, hanem vagy 20at :))
Azért még birok magammal és legalább hétfö estig áztatom!
Köszi :)! Már áznak a citromsavas vízben a bodzavirágok. Holnap reggel cukrozom.
Próbálta már valaki édesítővel, vagy fruktózzal?
El is készitettem az én verziómat!
Tettem is fel képet az oldalamra:)
Hugom rafkos ötlete volt, hogy egy tálba mossuk meg, oldjuk le róla a virágport, meg a bogarakat(nem is volt rajta egy sem) és aztán ezt a vizet szürjük be egy nagy üvegbe, igy a por és minden iz belekerül, csak fentakad aminek fentkell.
Nagyon tetszik, mert már ki is adta a szinét és az illatát :)
Tettünk bele 40 deka kristálycukrot, közben kostoltam és szerintem elég édes, aztán belekarikáztam 2 kicsi citromot, ezt is jól megmostam elötte! Még tennem kell bele citrompotlot, de remélem nem baj ha csak holnap teszem bele...
Jól meg is kevergettem, és lezártam. Most hagyom pihenni 3 napig csak 2x megkavarom naponta.
Ez az elő, de nagyon remélem fincsi lesz, és akkor mindig csinálok majd!
És nagyon köszönöm a sok sok ötletet! Szuper csajok vagytok!
Én keverem, amíg el nem olvad benne a cukor. És akkor egyből szűröm is, nem kell tovább állnia.
Hűtőben szoktam tárolni, másfél literes ásványvizes üvegekben. De azt nem tudom, meddig áll el, mert mi 1-2 nap alatt megiszunk 5 litert. :)
Mindenkinek nagyon köszönöm!
Ha irtok még szivesen veszem:) Amiben tudok én is szivesen segitek!
Sok pusza mindenkinek!!!!