Bilire szoktatás, de hogyan? (beszélgetés)
:D :D
Ki tudja!
Ja, bocs, irtad, hogy kisfiu.
Ugyes, a fiuk altalaban kesobb kezdenek el beszelni, es szobatisztak is kesobb lesznek. Persze minden gyereknek mas az eros oldala. A tiednel, ugy latszik, a szocializacios hajlam (is).
Meg szerencse, hogy igy latatlanban meg tudod mondani, miert sirt, es miert nem :D Ez annyira tetszik.
Igen, 2,5 evesen vettem le rola a pelenkat, es egy szoval sem mondtam, hogy 9 honaposan szobatiszta volt. Arra probaltam utalni, hogy a gyerekek zsigerbol utalnak a sajat urulekukben lenni, csak mi megtanitjuk oket ra, hogy ennek marpedig igy kell lennie. Es a forumindito gyereke is mar majdnem olyan idos, mint az enyem. Az a par honap nem szamit, en is korabban levettem volna rola a pelenkat, ha nem lett volna olyan hideg.
Egyebkent textilpelenkat hasznaltunk, a Pampersben veresre csipte a feneket a pisi.
Gondolom azert, mert mar jo idos volt. Kisebb gyerekeknel tovabb tart, mire rajon.
Persze megertem, konnyebb a pici gyereket pelenkaban pacolni es parorankent tisztaba tenni, mint folyamatosan biliztetni.
Az idegrendszeri érettséget nevezheted úgy is, hogy gyerek függő, ha így jobban hangzik!
De mivel magyarázod azt, hogy nekem úgy lett egyik napról a másikra a gyerekem szobatiszta (szoktatás nélkül), hogy szembejött velünk az utcán egy ismerősöm, és mondta, hogy az ő gyereke már nem hord pelust. Ezt az én fiam meghallotta, és közölte, hogy akkor neki sem kell. És ezek után nem pisilt be (persze éjszakára biztonság kedvéért adtam rá pelenkát). És mindez télen történt, mert nyáron amikor próbálkoztam a szobatisztaságra szoktatással, nem jött össze.
Vegigolvastam a hozzaszolasokat.
Biztosan nagyon okosak voltak, akik megallapitottak ezt az idegrendszeri erettseget, de ahogy en veszem eszre, gyerekfuggo.
A fiam 9 honapos (!!!) volt, amikor ektelen hisztit rendezett, masfel oraba tellett, mire rajottunk, kakalnia kell. Bilire ultettuk, es seperc alatt kakalt. Onnantol osszesen talan ha volt 20 baleset a majdnem ket ev alatt. Persze tovabbra is pelekaztuk, pisiert nem szolt.
Masfel evesen egesz nyaron pucer fenekkel rohangalt, es nem pisilt be, hanem bilire ult, ha kellett pisilnie.
2,5 evesen, iden majus 1-en vettuk le rola a pelenkat. Persze nem szolt eleinte, allandoan kerdezni kellett, megy-e pislini, neha kompromisszumot kotni ("lefizetni" :D). Osszesen 6x pisilt be a masfel honap alatt, ebbol 3x delutani alvaskor, mert elotte rengeteget ivott. Egyszer meg leguggolt a fube, csak a gatyajat felejtette el letolni :D
Kb. egy honapba tellett, mire rajott, mennyivel jobb pelenka nelkul, es mar nem is akart tobbet pelenkat, ejszakara se. Es lass csodat, nem pisil be, ha kell neki, felebred ejjel.
Az ovodaban beszeltunk rola a gondozokkal, szerintuk egyszeruen csak arrol van szo, hogy a gyereknek kenyelmesebb bepisilni, mint bilire menni, mert mindig "keznel van". De siman leszoktathatok 2 eves kor utan, eroszakolas nelkul. Persze a balesetek elkerulhetetlenek es NORMALISAK.
Szerintem nem korai a leszoktatas, csak ne varj egy het alatt csodat. Turelem! Ne legy ideges, mert azt a gyerek is erzi. Ha bepisilt, hat bepisilt, nagy dolog. Evekig arra tanitottad, hogy maga ala csinaljon, nem varhatod el, hogy egy het alatt tovatunjon ez a beidegzodes. Ha mar elmegy magatol bilire, az nagy szo! Kitartas, es nyar vegere boven szobatiszta lesz.
Mi is most kezdtük a dolgot. A fiam októberben lesz 3 éves.
Mondjuk ő kezdte el mert vagy egy hete ledobta a pelenkát.
Azóta magától végzi a dolgát.
Végigolvastam a hozzászólásokat. Szerintem senki nem akadékoskodott, hanem leírták/leírtuk a tapasztalatainkat,és azt tanácsoltuk, hogy ne aggódj!
Kérdeztél, kaptál rá válaszokat, ami neked nem tetszik.
Várj még vele, add vissza rá esetleg a pelust. Az én fiam sem nyáron lett szobatiszta, hanem télen. Sőt, amikor bepisilt, utána még szomorkodott is, hogy megint nem sikerült a bilibe pisilni.
Szóval hagyd a gyereket, hogy még beérjen az agya ehhez!
Vennék= venned
Hülye tablet