Bepisilés (beszélgetés)
Úgy ahogyan korábban is írtam.
Kaptál számtalan nagyon jó tanácsot szerintem érintettektől.
Tehát nem a levegőbe beszélünk és tisztában vagyunk a helyzet komolyságával.
Mindenki tudja milyen megrázkódtatás, trauma érheti a saját gyermekét, így te is bizonyára tisztában vagy ezzel. Azokon kell javítani, ha nem megy, akkor orvos, pszichológus.
Egy gyermek esetében minden nap késlekedés sokat számít! Hiszen nagy valószínűséggel egy trauma okozza a bepisilést, majd egy újabb traumát okoz a megtörténte. Nem lenne szabad késlekedni, mert kihatással van a gyermekedre!
Egyszóval már az orvosnál kellene ülni.
Lehet és az ellenkezője is! Te gyermeked, te ismered. Diagnózist mi nem állíthatunk fel, csak javasolhatunk mit tegyél.
Kaptál nagyon ok tanácsot. Helyedben nem fórumba írnék ma már, hanem elvinném a gyermekorvoshoz, majd a kórházba.
De hát minden bizonnyal lelki eredetű a probléma, ami ezek után nem is annyira fura.
Tapasztalt gyermekorvosunk azt mondta, 5-6 éves korig az éjszakai bepisiléssel nem kell foglalkozni. Akkorra biztos elkezd termelődni a mellékvese hormon, ami meggátolja. S igaza lett.
A nappalival foglalkoznék, de ha csak otthon, akkor valami lelki oka van. Nem szeret wc-re járni, valamitől fél, vagy hasonlók. Én sokáig féltem a wc kagylótól, lánykám dettó.
Jaaaa! Beutalót a nephrológiára kell kérni!
Bocsi
Igen van:-(
El kellene vinned a gyermekorvoshoz, ahol beutalót adnak....
De ajánlom figyelmedbe:
További ajánlott fórumok:
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről?
- Állandó éjszakai bepisilés
- Óvodás kori bepisilés
- Kiscsoportos óvodás kislányom újból rászokott a bepisilésre, ami legfőképp az ágyhoz kötött. Milyen okai lehetnek? Mit tegyek én?
- 7 éves lányomat nem tudom leszoktatni az éjjeli bepisilésről.SOS ha tud valaki okosat szívesen veszem, már mindent kipróbáltam.