Bátorság kell egy nőnek, hogy merjen sztrájkolni és kiállni a vélt igazáért? (beszélgetés)
Teljesen egyetértek:
oszd meg, és uralkodj! A vezetők ezt jól tudják.
De a magyar emberek nagyon ritkán bátrak, és ritkán fognak össze.
Nekem is bátorságot kellett merítenem, amikor a tisztességtelen főnökömmel szembeszálltam:
de megérte, mert azóta sokkal jobban tisztel, és nem mer beszólogatni.
Persze ettől még nem szerettem meg őt. És ez lehet, hogy nekem rossz...
A nők egészen máshogyan sztrájkolnak.
Sikeresen...
Ezt azért írtam mert lassan 4 éve dolgozom és azóta semmit nem változott a fizetésem.Tehát ennyi erővel én is sztrájkolhatnék, de nem teszem (egyéb okokból) és úgy gondolom, hogy ha nagyon nem bírnám elviselni a dolgokat, igenis találnék magamnak másik munkát, ami jobban kielégítene.
Sokan nem mernek változtatni.Sajnos ez is magyar szokás...(pl. elköltözni akár országon belül, hogy munkához jussanak)
El lehet menni másik munkahelyre..és ha nem tetszik, el lehet menni az országból is. na igen, de hová? és meddig menjünk? Élethosszig tartó vándorlássá, kereséssé teszik az életünket.
A konkrét szituációt nem ismerem, de tanuljunk meg mi, magyarok is kiállni magunkért. Én a versenyszférában dolgozom, tehát körberöhögnék a fejem, ha előállnék azzal, hogy én ma sztrájkolok..ennek ellenére nem gondolom azt, hogy nekem azért van "kevés", mert a vasutasok teszik zsebre, vagy bárki, aki a sztrájkjával kis morzsákkal jobb fizetést harcol ki. sajnos a dolgok ennél sokkal mélyebben gyökereznek.
Felháborító, hogy van pofájuk sztrájkolni a közalkalmazottaknak. Mit képzelnek? Hogy még több bőr le lehet húzni a tisztességes adófizetőkről azért, hogy szétosztogassák közöttük? A MÁV-osoknak még volna pofájuk több pénzt bezsebelni a mocsokért, a késésekért, a büdösért és a bunkóskodásukért? Vagy talán az önkormányzatokban, minisztériumokban, APEH-ben, vagy a hivatalokban pöffeszkedő nyanyáknak járna több pénz azoknak az adójából, akiket ők zsigerelnek ki?
A felét ki kellene rúgni és akkor meghunyászkodnának.
Nem értek egyet a sztrájkkal. Más sem kap fizetésemelést, megbecsülést.Ha nem tetszik ez a helyzet, el lehet menni másik munkahelyre.Nem köteles senki évekig egy olyan munkahelyen dolgozni ahol nem érzi jól magát, kizsigerelik és alul fizetik.
Most mondhatjátok, hogy na ez is könnyen beszél, de ez a véleményem.Lehet sztrájkolni, csak végig kell gondolni, hogy mi lesz utána.Többet fogok ezáltal keresni, vagy ugyanennyit fogok kapni, csak még csúnyán is fognak rám nézni...
Úgy tűnik, hogy jelenleg inkább a vasút visszafejlesztése folyik. Több évig utazgattam, és regényt lehetne írni a MÁV-os kalandjaimból!
:-) De térjünk vissza az eredeti témára: te szeretnél most bátorságot meríteni, vagy esetleg másokat erősíteni?
Én külömben az ilyen fajta sztrájkban azt nem értettem soha, ha nem dolgozik az ember, nincs bevétel. Ha nincs bevétel nincs pénz, fizetést sem fog kapni a sztárjkoló nemhogy emelést.
Persze mindenkeéppen bátorság kell hozzá. Én értelmetlennek tartom, azt is, amit én akarok csinálni, hogy itthon leteszem a lantot, mert tudom, hogy utána 2x annyi munkám lesz, de aztért akarom ezt csinálni, hogy észrevegyék amit hónapok óta magyarázok, és amit évek óta csinálok.
Remélem nem voltam totál ködös:)
Alapvetően igen, de nem csak a nőknek.
Miért kérdezed?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek kérlek, hogy ma legyen bátorságom bevenni a Yarocen-t.!
- Szeretnék egyszer ruhástól kiállni a nyári záporba! Olyan...
- Bátorság próbája, avagy Hellinger terápiáról másodszor…
- Holnap sztrájkol a MÁV, viszont vizsgaidőszak van! Van valaki, aki Békéscsabáról Bp-re menne holnap kocsival? Fogjunk össze!
- Érdemes már kiállni vásárba őszi-téli gyerekruhát árulni? Te vennél ilyenkor?
- Gyertek, akinek nincs bátorsága egyedül fitness terembe menni!