BA-diploma (beszélgetés)
Szia,
igen így van két szakom, hogy az egyik minor szak.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert tudom, hogy el kell majd végezni a mesterszakot is, de vannak olyanok, akik már a BA diplomával tanítanak.
A BA diplomában benne van egy pedagógiai-pszichológiai modul is, csak a tanár-szakosoknak.
Szia!
Nem tudom nálatok hogyan megy.
Én magyar szakos vagyok.
Nekünk ott úgy van, hogy specializációt kell választani, s három év múlva lesz egy BA-s diplomád, de az még nem tanári, hanem csak meg van jelölve a specializációs szak. De ezzel önmagában nem sokra mész, csak azért csináltak ilyet, mert a bolognai rendszer kötelezte őket, hogy legyen kimenti szak három év után.
Nálunk is lehet "kisszakot" (minort) felvenni, gondolom úgy van két szakod -> ezzel lehetsz tanár (de így is 5 év).
Vagy specializációkkal is, csak akkor szimplán (ez esetben) magyar szakos tanár leszel.
De nálunk a mester nélkül nem lehetsz tanár az biztos!
Szívesen!
Aztán majd írd meg itt, hogy mire jutottál, mert biztos sokakat érinteni fog ez a kérdés!:)
Üdv!
A régiben 3 év alatt angol nyelvtanár lett valakiből. Most elvégez egy anglisztikát és még azt is elfelejti, amit odáig tudott, annyi fölös irodalommal tömik tele a fejét....Semmi értelme!
Igen, menj be érdeklődni a munkáltatókhoz, mert a TO nem az életre készít fel és sok esetben még a saját dolgában sem elég jártas, annyi a zűrzavar!
Igen, az biztos, hogy kár volt belépni ebbe a rendszerbe, mert ki sem dolgozták végig.
A régi legalább egyértelmű volt.
Majd bemegyek pár suliba érdeklődni, nem tudok mit csinálni, mert komolyan mondom, még a Tanulmányi Osztályon sem tudják megmondani, már többször is kérdeztem!
Igen, az a mesterképzéshez kell majd, ha tanítani szeretnél, de el kell végezned hozzá a mestert is....sajnos ez van az új rendszerben!
Bár gondolom, hogy korrepetálni így is lehet, viszont egy iskolában valszeg hátrányban leszel a mesteresekkel szemben, bár ezt majd az adott munkahelyen kell megérdeklődnöd, hogy taníthatsz-e mesteri nélkül! Szerintem az a legjobb, ha megérdeklődöd egy iskolában közvetlenül a munkáltatónál, hogy mit vár el.
Nagy manapság a káosz a pedagógusképzés terén....
Gondolom, ezért kellenek az új reformok, csak az a baj, hogy még nehezebb lesz az út a pedagógusi pálya felé!
Kár volt belépni a bolognai rendszerbe....
Tudtommal nem, mert az új bolognai rendszerben csak sima bölcsész végzettséget kapsz, a tanárihoz mesterképzést kell elvégezned....
De 2012-től változik a pedagógusképzés és akkor még rosszabbak lesznek a kilátások.
Jövőre végzek történelem-magyar szakon, BA képzésben. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel lehet már tanítani?
Eddig mindenki mást mond, még a TO-n se tudják biztosan.
Hallottam már olyanról, aki a BA diplomával tanít, csak folyamatban van a mesterképzése.
Hogy van ez egészen pontosan? Tudja ezt valaki?