Azt mondják az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a facebookon, az hogy megadjuk a születési dátumunkat. Szerinted miért van ez így? (beszélgetős fórum)
Na ezt még nem is hallottam senkitől... Akkor már vigyük tovább...a legnagyobb hiba hogy egyáltalán regisztrálunk valahova... XDDDDD
Egyszerűen gagyi.. de ez csak saját vélemény :)
:) A tükörbe fotózós a kedvencem :) Nem igaz, hogy nincs önkioldó azon a rohadt gépen, vagy telefonon. Még az enyémen is van, pedig nem egy csúcs mobil. :)
"Drága" exem ezzel az indokkal töröltetett le engem iwiw-ről, hogy nem vagyok normális, hogy ilyenre regisztrálok, mert a közösségi oldalakat figyeli a hatóság, meg titkosszolgálat meg ilyenek. Biztos, hogy így van, de kérdem én: az én adataimmal mi a csudát kezdenének? Pf :)
Ne mondjam, hogy mióta szakítottunk képpel, születési dátummal, mindennel fent van ő nagysága :)
Hát az meg is érdemli. Ennyi esze legyen!
Na azt én sem értem. Ez amolyan mutogatás szerintem...
Minden képemet csak ismerőseim láthatnak, telefonszámot, meg címet elvből nem adok meg. Ha valakinek nagyon kell, akkor majd ír egy üzenetet. Van már majdnem 400 ismerősöm, abből kb. 30-al tartom a kapcsolatot. :D
Építik a karrierjüket. :)
Igy hamar benne lesznek a köztudatban.
egyik ismerősöm 1 éves gyerekei is fent vannak, nyilván a szülők "működtetik" az oldalukat. hogy ennek mi értelme van, azt tényleg nem tudom megérteni...
Sokkal nagyobb hiba, amikor a csili-vili házzal, autóval, drága berendezéssel a háttérben, stb. felvételeket tesznek fel. A fiatal lányok pózairól már ne is beszéljünk.
Gyakran ilyen helyekre törnek be, mert tudják, mi van ott. Mert van internetes bűnözés is. Ők így derítik fel a lehetőségeket. És könnyű dolguk van.
Simán vannak fenn második és harmadik osztályosok is.
és nekem abból mi bajom származhat?
A telefonszámot megadni nagyobb hiba.
Mert az egyik legnagyobb adathalász oldal. Letöltős oldalakon több százezer felhasználó adatait lehet leszeni, ami onnan van.
Nem tudom. Írkál a szülei üzenőfalára :D
gyerekeket minek felrakni...
Na, akkor ez a titok nyitja. Egész eddig nem értettem, hogy az egyik tanárom legkisebb gyereke, aki kb 10 éves, miért van 16 évesnek feltűntetve.
egyrészt, másrészt könnyebben azonosítható a személy,ha keresi a hatóság..hacsak nem hamis adatokat adott meg.
van akinek bejön a face, s az ehhez hasonló oldalak. azt tetszik benne, hogy be lehet állítani, hogy ki láthassa az adott tartalmat. azt nyilván badarságnak tartom, hogy lakcímet adnak meg.
Volt egy ilyen sztori, amugy igaz, hogy gyerek lenyulta anyuci hitelkartyajat, mert farmvillezni akart, a fizetosokkel. Valami irto sok penzt koltott el.
Azért, mert a legtöbb ember PIN kódként és jelszóként a születési dátumát használja, így nagyon könnyű hozzáférni egyéb személyes dolgaihoz.
A fb-ra állítólag 14 éven aluliak nem regisztrálhatnak. Nem tudom, h mi a bünti, mi a következménye... Ezt akkor sikerült kiderítenem, amikor az egyik rokongyerek 15-16 évesnek volt beregisztrálva a 10-12 helyett. Kicsit néztem, h mi van? És akkor rákérdeztem.
Nem tudom, mert ehhez az adatomhoz amúgy sem ördöngösség hozzáférni, ha valaki nagyon akarja.
A legnagyobb hibát akkor követjük el, amikor regisztrálunk... :)
Én is ezt kérdezem, hogy miért :)
Ezt olvastam egy informatikai oldalon, egy cikkben
Szerintem ez a dolog is túl van misztifikálva....vannak bizonyos dolgok és vannak képek amiket már tényleg túlzás közzé tenni mert tényleg vannak aberrált személyek de azért nem életveszélyes kirakni általános dolgokat :-)
További ajánlott fórumok: