"az élet a legjobb méreg" avagy hétköznapi bosszúságok.... (beszélgetés)
Egy ilyen hívásnál visszakérdeztem a hölgytől. Tudja mit jelent az a jel a telefonszámunk mellett??
Kioktattam, mondja meg a főnökének...
De egyszer jutott eszembe, többször nem.
Hívtak nyaralás velness, mikor voltam ( tunk )üdülni utoljára? hány évesek vagyunk??
Azt feleltem az utóbbi XX évben annyit mondtam ahány éves vagyok...
Telefonkönyvbe a nevünk mellett van egy § jel. Tudjátok mit jelent??
Kereskedelmi céllal nem hívható.. valami ilyesmi.. Mégis gyakran hívnak..
A kettő egybe tartozik Valamiért nem engedte bemásolni.
" Nyereményét kérje e-mailben . . . . . . itt valami email cím miatt nem engedte. azt hiszem "
A különböző ügynökök, akik a termékeiket el akarják sózni, telefonálgatnak. Megértem, hogy ez is egy munka, és élni kell valamiből, de nem gondol arra, hogy ő ugyanúgy utálja a zaklatást?
Tessék már végre felfogni, hogy az emberek nem vesznek terméket, szolgáltatást azért, mert éppen valaki el akar adni. Majd ha kell valami, úgyis megkeressük.
A múltkor, még az őszi szünetben drága lányomnak pénteken eszébe jutott, hogy az orvosa röntgent írt ki.
El is mentünk, ahol ki volt írva, hogy a rendelés 14,45-ig tart.
14,05 volt. Természetesen már nem készítették el a felvételt, mert már szétszedték a gépeket, s elkezdték fertőtleníteni...
Mutattam nekiaz általuk kitett táblán a kiírást, hogy 14,45-ig el kellene készítenie, s még neki állt feljebb.
Háááát, nálam felment a pumpa:((
Ne vegyétek fel a telefont ha ilyen számról van hívásotok és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is
jelenthet.
Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán, kb. 3-4 csörgés
után lerakják a telefont. A telefonhívások este történnek!
"Ha a telefon használ Wi-Fi hálózatot, akkor egy speciális eszközkészlet (toolkit) segítségével lehallgathatóvá válik az áldozat készüléke és a Wi-Fi egység közötti adatforgalom - ezzel a támadó megszerezheti a célpont e-mail bejelentkezési adatait."
" Ha totálisan ismeretlen a szám, ne vegyük fel! Persze ha van hívószám
kijelzése és látod azt ki hív!
Ha pedig nem fogadott a hívás, ne hívjuk vissza!!"
" Zavarosban mobilon-Újabb mobilos lehúzás hazánkban
Érdekes SMS-t fogott el a VirusBuster. Az angol szöveget egy bulgáriai
számról küldték egy itthoni készülékre, s magyar fordítása így hangzik:
"Gratulálunk! Ön egymillió fontot nyert az o2 mobil lottójátékán.
Nyereményét kérje e-mailben ......
Ha valaki az összeget látva oly mértékben elveszti a józan eszét, hogy azt hiszi: a nyeremény csakugyan létezik, az mindenképp rosszul jár. Először is azért, mert csalódnia kell. De történhet ennél rosszabb is. Ha mondjuk megpróbálja felhívni a küldő számot, lehet, hogy több árirányításon keresztül valami méregdrága fizetős szolgáltatásnál landol. Ha ír "Dr. West"-nek, lehet, hogy válaszul arra kérik: a nyeremény átvételének előkészítéseképpen utaljon át egy kisebb összeget egy megadott számlára. Vagy csak egyszerűen felkerül "Dr. West" címlistájára, s így bőséggel dől majd hozzá mindenféle kéretlen levél -- akár vírusos csatolmányokkal is.
A VirusBuster munkatársai kis nyomozással kiderítették: az SMS-hullám, mely most a magyar mobil előfizetőket is elérte, Indiából indult. Az ázsiai ország vezető gazdasági napilapja, a Business Standard már hónapokkal ezelőtt meglehetősen terjedelmes cikket szentelt a VirusBuster által elfogotthoz megszólalásig hasonló üzeneteknek. Az írás alatt olvasói
levelek sokasága igazolja, mennyire aktuális volt a témaválasztás.
*forrás: Virus Buster
Ne vegyetek olyan hivást fel ahol nincs szám!!!!Életveszélyes. Egyszer ilyentöl sültem ki.
( Ezeket egy másik fórumról másoltam be ).
Tényleg vigyázni kell a mobilnál. Ja és hasonlóra panaszkodtak a vezetékesnél is. Nem emlékszem hogy az mi volt.
Van ettől jobb méreg minthogy jól félrevezeetnek..
Munkanélkülin vagyok, kb 100 000Ft-tal kevesebb a bevételem, mint a kirúgás előtt.
Nem segélyeket szeretnék, csak dolgozni, pénzért.
Ma elővettem a házikasszát megnézni hova mennyit kellene fizetni.
Ötletem sincs, mit hogyan fogok elrendezni.:((
Késő éjszakai telókkal vigyázni kell. Hallottam olyasmiről, hogy nem az ő számlája fogy!! A tied akit hívott.
Régen kaptam ismerőstől és máshol is hallottam erről.
ÁTVERÉSriport.
Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez,
annak a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy
átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a
telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a
számodat és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t és ebben a
pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a
kártyádról, előfizetésedről! Innentől kezdve az IQ-tesztről már szó
sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb:
HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen
addig, amíg ki nem lépsz a dadából. De kilépni sem egyszerű, mert a
honlapon nincs rajta, hanem egy telefonos automatát hívogathatsz
munkaidőben... Szóval ez a jelenlegi LEGNAGYOBB CSALÁS, ami kimondottan
a diákságot célozta!
Kedves Ismerősök!
Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy
kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik:
4478.....
a legjobb védekezés mindig a támadás..:)))
ha majd vissza nyal neki a fagyi,akkor leakad,tuti...:)
Bankkártyás tranzakciónál ha a sarkamba vannak, KIFEJEZETTEN UTÁLOM.
Egyszer megkérdeztem a biztonsági őrt : megverhetem ha mögöttem áll a sarkamba, a vásárló?? Olyan mintha a kódomat akarná lesni...
isten (csupa kisbetűvel ahogy manapság szokás)
Kimaradt egy nem onnan hogy engem * izgat.
Én elég nyugis vagyok. Egy vállrándítással szinte bármit elintézek.
Ami miatt legutoljára bosszankodtam hogy a dvd lejátszó az istenért sem akarta pörgetni a lemezt és nem is olvasta be csak kb tizenötödjére, pedig még nincs egy éves.
Ma vettem egy pulcsit és az eladó csaj nem ütötte be én meg ott álltam a pénztárnál, a visszajárót már odaadta és nézett rám nagy boci szemekkel. Megkérdeztem hogy a blokk bennevan? Erre: "Oooopsz. Ez teljesen kiment a fejemből" De igazából ez engem izgat.
"Az az igazság hogy teszek rá mások mit gondolnak rólam. Tapasztalataim szerint az érdeklődés az elvárások anyja, az elvárások pedig csalódást szülnek. Tehát a csalódás elkerülésére a legjobb mód ha semmi sem érdekel. A=B=C=A vagy valami ilyesmi. Az sem izgat igazán hogy jó vagy rossz ember legyek e. Ahogy én látom, mind a kettő szívás. A rosszakat a társadalom törvényei sújtják, a jókat pedig Murphy törvényei."
Én ezt vallom
A 9 éves fiamnak 46 ezer forintba kerül a szemüvege. Ebböl több,mint 30 ezer a speciális lencse.
Megszünt a támogatás augusztustól.
További ajánlott fórumok:
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Hogy reagálnátok erre a nem hétköznapi kijelentésre ?
- Festitek magatokat a hétköznapokban?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Melyik a legjobb módszer teljes test méregtelenítésre?