Ártalmas szerintetek a Nescafé és a Completa napi fogyasztása? (tudásbázis)
Kevesen ismerik az instant kávékészítési technológiákat, az egyik ilyen a fagyasztva szárítás. A fagyasztva szárított eljárással készített instant kávé ötvözi az íz megtartását, és a tökéletes oldódást. A technológia lényege, hogy a nyers kávébabot a kívánt stílusban megpörkölik, majd egy óriási kávéfőzőben igazi eszpresszó koncentrátumot főznek belőle. Folyamatos keverés és habosítás mellett az így kapott kávét -50 °C-on fagyasztják és közben vákuummal vonják ki a nedvességtartalmat belőle. Ezután táblákra vágják, és felőrlik. Ennek eredménye a fagyasztva szárított kávé, amely megőrizte az összes aromáját, viszont a kávé savanykás ízéért és gyomorégésért felelős csersav tartalmát, valamint egyéb kellemetlen összetevőit a megfelelő mértékben kivonták belőle. A fagyasztva szárítás előnyei a korábbi technológiákkal szemben, hogy megmarad az aroma az íz, a szín és az alapanyag biológiai természete, emellett a tökéletes oldhatóság jellemző rá. Összegezve tehát az instant kávé is igazi kávé, ráadásul még előnyei is lehetnek a babkávéhoz képest.
Az instant kávé azonnal oldódó, könnyen higiénikusan elkészíthető, aromában gazdag, 80-85 fokos víz elegendő az elkészítéséhez, és 1 kg termékből megfelelő minőség használata esetén akár nyolcszor annyi kávé nyerhető, mint a babkávéból ráadásul elkészítése gyors és tiszta nem marad utána kávézacc. Természetesen a babkávé mellett is szólnak érvek, például kívánt pörkölésű kávé darálásakor és lefőzésekor utánozhatatlan illat szabadul fel, nagyobb választékban kapható, pörkölési mód, kávéfajta, és minőség tekintetében, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.
A számos pozitív tulajdonság mellett nem árt tisztában lenned a túlzásba vitt koffeinfogyasztás hátrányaival is:
– A túl sok kávéivás (napi 5-6 csészényi) szívritmuszavart, remegést, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhat.
- A kávé fokozza a gyomorsavképződést, amelynek hasmenés lehet a következménye.
- A túlzott koffeinfogyasztásnak jelentős vízelvonó hatása is van, ezért ajánlott gondoskodni a megfelelő folyadékpótlásról.
– A rendszeres koffeinfogyasztás függőséget okozhat, amelynek következményeként olyan elvonási tünetek jelentkezhetnek, mint a fáradtságérzet, a fejfájás vagy az ingerlékenységgel, koncentrálási nehézséggel járó levertség, súlyosabb esetben pedig izomfájdalommal és hányással járó, vírusfertőzésre emlékeztető rosszullét.
szakbarbár:
Magasabb képzettségű személy, akit saját szakterületének kérdésein kívül más nem érdekel.
"Az ionizált víz hasznos elektronokban gazdag"
Hát ami ártalmas az ez. A végtelen emberi korlátoltság butaság, ami tudományos látszatot kelt. Van bőr annak az embernek a pofáján aki ilyen elmebeteg baromságot leír? Nem szárad el a keze? Mert az agya rég kiszáradt mert csak víz volt benne.Mert ha vannak hasznos elektronok, akkor vannak haszontalanok is ez az elemi logika.
Folytathatnám vannak jóindulatú atommagok meg sunyik is. Nagy az isten, de még nagyobb az ő állatkertje. És a legnagyobb állat benne az ember.
Az idegességgel,izgalommal, "szorongással lelkizéssel", nem evéssel, stb együtt kihozhat kellemetlen tüneteket= A KÁVÉ.
Én mértéktelenül ittam(ott volt elQttem,tehettem, mert vendéglátós voltam,) 12-14 órát dolgoztam + fentiek, simán infarktussá alakult.Nem ijesztgetni akartalak.:)
Tanulságot le kellett vonni: nyugi van.
Mindent mértékkel, most már..:)
Egyébként a szervezetem jelezte, hogy elég-nem kivántam, de erQltettem a kávét :(
"Miért szaga van, és nem illata"
Egyikről se írtam.
Vagyok olyan tökös legény hogy elmagyarázom neked hogy a babkávé amíg lefőzöd kémiai folyamatok során megy át ugyanis csak azok lezajlása után lesz mokka belőle. Én a pörköléssel kezdem ott pirolízis zajlik le, (hőbehatásra lezajló kémiai átalakulás)mivel a furfurilalkohol ami a kávéízt adja csak pirolízissel keletkezik a bab belsejében.(ezt lehet olajos foltok alakjában látni a jól pörkölt kávészemen.)Utána a kilúgozás is fizikai-kémiai művelet. A kémiai folyamatok emlegetésével nyitott ajtón rohantál be.
Te kötöttél belém, én válaszoltam.
Az én dolgom, hogy mit és milyen minőségűt eszem/iszom.
Az, hogy te mit falsz, nem érdekel, a papírod sem, mert látom, mindent beveszel.
További jó kávézást!
Nagy szakértőnek tűnsz, de számoljunk kicsinykét.
Ha elhiszem, hogy pl. 100 gramnyi Nescafé gold (kb. 1300 Ft) ücsörög az üvegben, akkor vajon mekkora az a kávé mennyiség, amiből neked ezt a 100 grammot előállították?
Egy közepesen rossz minőségű kávéból 1 kg kerül kb. 2000 forintba. Hogyan lehet 1300 forintból (ebben már van bőven profit, csomagolás, munkabér, stb.) IGAZI kávét adni a vevőknek????
Te nem hallottál még a profitorientált óriáscégekről? (Nestlé) Esteleg azt hiszed, kedvesen simogatva a buksi fejedet, óvják az egészségedet? Esetleg azt hiszed, hogy nem térfogatnövelő anyagokat szürcsölsz nagy boldogan?
Ha valóban ezt gondolod, nagyon okos vagy, büszke lehetsz magadra!
Miért szaga van, és nem illata?
Neked miért kell beleszólnod az én privát ízlésvilágomba?
Mellesleg ne magyarázd el nekem, hogy azok után a kémiai folyamatok után, amiken átmegy egy ilyen készítmény, tökéletesen tiszta kávé lesz az eredmény.
Ne álmodj ilyeneket!
Az, hogy az üvegre valami PR cég ráírja, hogy 100% valódi kávé, azt meg nem, hogy és egyéb finom mérgek, nem jelenti azt, hogy a reklám nem hazudik.
"A Nescafénál meg nem lehet tudni, miből van, akármilyen kemikáliát hozzátehetnek "
100%-os valódi kávé kivonat, rá van az üvegekre írva.
A neszkávétól én is rosszul leszek. Utálom a szagát (nekem az nem illat).
Tuti, hogy tömény méreg az egész.
Össze sem lehet hasonlítani az igazi kávéval.
Ha nincs igazi, akkor nem iszom kávét, mert ezt a fekete színű sarat nem bírnám meginni.
én,areggeli kávémat tejjel.
a késöbbit,amit iszom complettával iszom.
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Kinek hogy alakult az idei áram fogyasztása?
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- A cickafarkfű (a teát annak is előnyös fogyasztani, aki teherbe szeretne esni)
- Csak a hasam, derekam akarom fogyasztani
- Melyik a legjobb ásványvíz a mindennapi fogyasztáshoz?