APEH - Harcoljunk a vélt igazunkért, vagy törődjünk bele?! (beszélgetés)
Lásd BKV,MÁV és még ki tudja hány cég,ami állami támogatásból tengeti napjait,miközben milliók vándorolnak a saját zsebükbe.
Ezt a pénzt mi fizetjük be Te+Én+az összes többi adózó,akik jobb helyre is tudnák rakni a verejtékkel megkeresett pénzüket!De a politika már csak ilyen,ilyen is volt és ilyen is marad.
Teljesen mindegy,hogy ki van az élen,aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók!
Folyamatosan hanyatlik az ország,az emberek nyomorognak,de van egy réteg,aki mindíg jól jár,mert közel van a mézesbödönhöz!Ez így van évek óta és így is marad!
Csak annyi a különbség,hogy vannak akik egy kicsivel többet löknek a népnek mint az előző bagázs,azért hogy befogják a szájukat!
Biztosan van!Csak amíg ezt az országot olyanok vezetik,akik az államkasszát a sajátjuknak tekintik,addig nincs kiút.
Majd ha a közpénzt jóra fordítják lehet miről beszélgetni,de addig nem tudsz tenni semmit,mert nincs rá lehetőséged!
Az a baj,hogy ezt csak azok látják,akik benne vannak,akik üzemeltetni próbálnak egy ilyen kis céget vagy azok,akik a könyvelést végzik!
Tisztességesen ma Magyarországon nem tudsz megélni!
Ez sajnos így van,mindenkire rákényszerítik a "kissebb cipőt".
Sajnos ma Magyarországon luxus a elv,nem teheted meg,hogy szabadon ragaszkodj a meggyőződésedhez!
Én részemről már évek óta nem veszek kínai termékeket,és ha tehetem a piacon vagy magyar üzletben vásárolok zöldséget,gyümölcsöt!Sajnos a ruházati cikkekkel már nem ilyen egyszerű a helyzet,mert a magyar termékek hiába jó minőségűek,jóval többe kerülnek mint a külföldi "kacat".
Alapvető szemléletváltásra lenne szükség,hogy kilépjünk ebből az ördögi körből.De sajnos amíg az embereknek nincs arra pénzük,hogy magyar terméket vásároljanak,addig ez nem fog megvalósulni,mert a "multik" maximálisan kisajátítják a piacot,megölve ezzel a termelőket!
Itt nem csak a kisvállalkozóknak kellene összefogni,hanem minden egyes embernek,de sajnos ezt nem engedi meg a pénztárcájuk!És ezzel meg is érkeztünk,mert szerintem sokan szívesen alkalmaznának anyukákat,csak hát a kényszer nagy úr!
Teljesen igazad van.
Én mint könyvelő látom a problémákat. Sőt a vállalkozásokat már a 90-es évek elejétől könyvelem és követem. Egyre több a probléma, nehezebben maradnak talpon. Sokkal jobban meg kell gondolniuk kit alkalmaznak. Nem tud helyettesiteni, mert nem tud annyi létszámot felvenni. ( egy 25 éven aluli anyukánál kifizet évi 20 nap szabadságok + a gyerek utánit és a gyerek betegsége alatt nem dolgozik - még szerencse hogy ebben az esetben nem fizet- a saját dolgozója betegsége alatt meg még fizet is és munka sincs )
A multi tud pótolni. Még sok sok mindent lehetne irni a kisvállalkozók védelmében, de nagyon hosszu lenne.
Szerintem nálunk kevés toleránsabb munkaadó van!Erre csak egy példát mondok.Mi építőiparhoz kapcsolódó tevékenységi körben dolgozunk,mint tudod a válság nagyban érintette ezt a szektort.Télen amúgy se nagy a bevétel.Sajnos korán leállt a munka,nem nagyon volt pénz a kasszában,de karácsony előtt nem akartunk elküldeni senkit,ezért inkább elvállaltam egy olyan munkát,amitől már évek óta eltanácsolt az orvosom,csak azért,hogy a sofőrünk bérét ki tudjuk fizetni!
Amúgy nincs lehetőséged odacsapni az asztalra!Nem tudsz összefogni senkivel,mert a legtöbb hasonló helyzetben lévő vállalkozás örül,ha a napi betevőt ki tudja gazdálkodni.Annyira nyomorult a helyzet másfél két éve,hogy azt sokan el sem tudjátok képzelni.
Hidd el nem a kényelmességen múlik!
Az országot pedig az jellemzi,hogy a magyar ember inkább elmegy a "multikhoz" bevásárolni,ahelyett,hogy a MAGYAR termelőtől venné meg a jó minőségű termékeket,lehet,hogy egy kicsit drágább,de az a pénz az országban marad!Először ezzel kellene kezdeni,mert amikor megveszel egy külföldi terméket,akkor egy hazai termelőtől veszed el azt a lehetőséget,hogy alkalmazhasson egy kisgyermekes anyukát!
nekem az államkincstárral van gondom!
abba is kellene tanács hiába nyitottam topit..
Bocsi hogy beleszólok.
Nemcsak a kisvállalkozások nem vesznek fel kisgyermekes anyákat. A multik sem. Ott is az a kérdés, tulóra, hétvége, betegség. Pedig ők kibirnák. ( a kicsiknél nehezebb, főleg ha nem túl eredményes a vállalkozás )
De egyébként nem csak a fiatalok nem kellenek, hanem a 45- felettiek sem.
Az kell aki fiatal, és nyelvet tud. Hiába több éves tapasztalat. Nem lehet felvenni a versenyt a fiatal, nyelvet beszélő de gyakorlatlan munkaerővel.
Egyetertek. De az elozo hozzaszolassal is: vagyis altalaban nekem is hasonlo a tapasztalatom. Az pedig hogy tobbszor vannak betegallomanyban nem feltetlenul igaz.
A kedvezmenyek rendszeret ugy ahogy van at kellene alakitani. Hihetetlen hogy erre (is) keptelenek. Csak tudnam hogy akkor minek fizetjuk oket. En a parlamenti letszam csokkentese mellett vagyok! Csak jonne mar egy part amelyik nemcsak a szajat jaratja hanem latnam hogy meg is teszi.
Mindenki a saját szemszögéből látja a helyzetet,mert abban él.Ugyan úgy,ahogy a kisgyermekes anyukának,a kisvállalkozásból élőnek is vannak kötelezettségeik,nekik is enni kell adni a gyerekeiknek,iskoláztatni kell őket és rezsit is kell fizetni.Ha az ember elgondolkodik azon,hogy azt a kis pénzt,ami bejön inkább a családjára költse,vagy kifizesse járulékként vagy betegállományként valaki másnak,akkor azt gondolom Te is a saját családod érdekeit tartanád szem előtt!Ismét hangsúlyoznám,hogy a rendszer a rossz,sokkal több lehetőséget kellene biztosítani a kisgyermekes szülőknek,de a jelen gazdasági helyzetben ezt egy kisvállalkozás nem tudja biztosítani mert nem képes kitermelni a plussz költséget!Sajnos nekünk is ugyan annyiba kerül minden,mint másnak és jószándékból nem lehet megélni.
Elsősorban itt nem kizárólag a munkaadóknak kellene elgondolkodniuk,hanem a az államnak kellene némileg csökkenteni a terheket,hogy a munkaadó bárkit alkalmazhasson családi állapotra való tekintet nélkül!
Mi gépkocsivezetőt kerestünk.
Volt olyan tevékenységi körünk is amiben nők dolgoztak,de mi inkább középkorúakat foglalkoztattunk,mert könnyebben ki tudtunk jönni azzal a korosztállyal és több középkorú munkanélküli volt.
Amúgy szerintem a kialakult helyzetért nem mi vagyunk a felelősek.Sajnos a kisebb cégek nem nagyon engedhetik meg meguknak azt a "luxust",hogy sok kisgyermekes anyukát alkalmazzanak,mert bármennyire is jóindulattal viseltetnek irántuk,nagyobb terhet róhatnak kisvállalkozásra.Ez nem jó így,mert diszkriminálják őket.Ezért örűlök,hogy nekem munkáltatóként nem kell szembenéznem ezzel a problémával,mert nagy dilemma lenne!
És munkáltatói szemmel hogy reagálsz arra, ha olyan ember jelentkezik a meghirdetett állásra, olyan nő, akinek két kisgyereke van? Te is felteszed azokat a kérdéseket, hogy idézem:
1. Van-e valaki, aki tud vigyázni a gyerekekre, ha megbetegednek, hogy Önnek ne kelljen táppénzre mennie?
2. Szeretne még egy gyereket? Ha igen, mikor, hány éven belül?
3. Be tud-e jönni túlórázni hétvégén is, ha úgy adódik?
4. Mondjon magáról rossz tulajdonságokat.
Na ezek azok a kérdések, amelyekért vagy feljelenteném, vagy felpofoznám a munkaadókat, mert ekkora diszkrimináció, mint ami itt folyik, nincs sehol a világon. Pedig a 2 gyermekes anyáknak is el kell tartaniuk a gyerekeiket valamiből, de ha diszkriminálják őket, minket a kisgyermekeink miatt, akkor miből éljünk?????????
No igen,mint az éremnek,ennek is két oldala van.Miután nem kaptam munkát,én is munkáltató lettem,és láss csodát,hónapokig nem találtunk egy normális,megbízható szakembert,pedig nem igértünk rossz fizetést!
Na ennyit a munkanélküliségről,vagy csak nők számára nincsenek állások!?
További ajánlott fórumok:
- Méltányossági kérelem Apeh felé? Volt már aki kérte, és megkapta?
- Miből von az apeh?
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- A szakdolgozatomhoz kéne, hogy segítsetek! Le tudnátok írni, hogy mit gondoltok az APEH-ről mint szervezetről, az ott dolgozókról, stb?
- Lehetséges, hogy az APEH tartozás elévül?