Aluszékonyság, fáradékonyság.Van rá vitamin? (tudásbázis)
Vashiány.
Nekem is az volt a problémám, hogy 8-10 óra alvás után is fáradtan keltem. Ez már kimerültség. Vashiányra gyanakodott, vérvétellel ki is derült. Maltofert írt az orvos. Most pörgök, mint a villanyóra:-)
Persze.
Vas, folsav, Mg, Zn, Se, B-vitaminok.
Legegyszerűbb, ha valami jól felszívódó multivitamint szedsz. Ha bagózol, a vas, folsav rosszul szívódik fel-egyébként sem könnyen-olyat válassz, ami könnyen felszívódó komplexben van.
SZIA!!
A MagneB6 nagyon jó!!!!3 gyerekes, túlsúlyos anyuka vagyok!!!Nyugtat, ébreszt és nekem személy szerint nem lett nagyobb az étvágyam!!
csak röviden egy összefoglaló (ha érdekel priviben elküldöm a honlap címet):
„Elég bizonyíték létezik ahhoz, hogy további omega-3 vizsgálatokat legyen érdemes végezni különféle pszichiátriai betegségekben. Jelen pillanatban az elérhető pszichotróp gyógyszerelés gyakran tolerálhatatlan vagy súlyos mellékhatások mutatkoznak. Az omega-3 zsírsavak hatásos és jól tolerálható kezelést nyújthatnak, mint antidepresszánsok, mint hangulat-stabilizálók és mint antipszichotikumok, valamint kezelhető vagy megelőzhető velük a dementia. Szintén nagyon megszívelendő, hogy ellentétben sok más alkalmazott gyógyszerrel, az omega-3 zsírsavak nemcsak biztonságosak, de hasznosak terhesség és szoptatás alatt.”
Itt van teszt, próbáld megcsinálni, ha érdekel:
A horkolás biztos jele lene annak, hogy éjszaka nem kap levegőt az agy....
Az omega3-at mindenképp próbáld ki, nekem nagyon sokat segített!
Tevékeny lettem, jó kedvem lett stb...
Cirka 1 hét, de lehet, hogy esetleg nálad kevesebm amíg kifejti hatását...
Köszönöm az ötletek,a MagneB6-ot szerintem ki fogom még próbálni,ha a vas nem segít,csak az a fránya B vitamin ne csinálná az étvágyat:)
Nem,nem horkolok,ott még azért nem tartok szerencsére:)Miért?
Szia!
Pajzsmirigy alul működésre én is gondoltam régebben,igaz én csak a túlsúly miatt.De ha őszinte akarok lenni,valószínű ez inkább alkati kérdés lehet,meg az,hogy szeretek enni,mintsem a pajzsmirigyem,mert ha pajzsmirigy problémám lenne,nem tudtam volna orvosi segítség nélkül lefogyni 3hónap alatt 18kg-t.Vagy tévedek?nem ismerem túl részletesen ezt a betegséget...
Omega3 (Juvita 100db 2500Ft), Bvitamin komplex, MagneB6.
Egybéként horkolsz éjszaka?
A túlsúly és az aluszékonyság pajzsmirigy alúlműködés is lehet.
Egy vérvétel elég lenne hozzá, de erre gondolnak legutóljára a dokik.
Köszönöm az új hozzá szólóknak is!
Vettem vasat,napi kettőt kell beszedni belőle elvileg.Ez a 4.nap,hogy szedem.Aki szedte,annál volt esetleg olyan,hogy elkezdte szedni és az első napokban még durvább volt a fáradékonysága?
Az aluszékonyság a vashiányos vérszegénység jele is lehet. Nálam is ugyanez volt a tünet, ha emellé néha szédülés is társul, akkor ajánlatos vérképet is készíttetni esetleg.
Én vasat szedtem ezek után és elmúlt a fáradékonységom is.
További ajánlott fórumok:
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Túlzott fáradékonyság! Szellem? Segítség!
- Tud valaki valami jó vitaminkészítményt, vagy bármi mást fáradékonyságra?
- Rettentően aluszékony lett
- Milyen okai lehetnek annak, ha (magához képest) aluszékonyabb egy 10 hónapos csecsemő?
- 7 éves kisfiam étvágytalan, fáradékony mit ajánlasz neki?