Allergia gyógyszertől lehet gyomorfájás? (tudásbázis)
Ezek mind recept nélküliek. Hát ha ő azok után panaszkodik akkor lehetséges...
Amúgy milyen allergiája van?
Mert mondjuk a bilasztin (Lendin) azt 12 éves kortól lehet használni. Sokkal jobb mint a cetirizin vagy a loratadine, vagy a fexofenadine hatóanyag.
Mondjuk az orvos jobban tudja, de kérdezz rá mindenképp, mást ajánljon ami 3. generációs antihisztamin! Azok sokkal jobbak, habár 10 éves kortól nem tudom melyik használható, de a levo-cetirizin úgy tudom lehet 10 év alatt is használni, esetleg arra is kérdezz rá, mert annak jobb a hatása mint a sima cetirizinnek.
Ne hagyd magad, mert én évekig szenvedtem tök feleslegesen, mire egy fül-orr-gégész magánorvos adott végre olyan gyógyszert ami megszüntette a bajaimat, és végre nem szenvedek annyit. Én légúti allergiás vagyok, sok mindenre sajnos.
A lányom is allergiás sajnos, de ő tej allergiás, gasztroenterológusnál voltunk, ő adott neki Fenistil cseppet, és bőr krémet, kortiko-szteroidosat.
Allergiológussal, és gasztroenterolgóussal is érdemes beszélni, de ha légúti allergiája van akkor fül-orr-gégész szakorvos a gyorsabb.
Hát előfordulhat. Mi a gyógyszer neve?
A tájékoztatóban lehet benne van mint mellékhatás.
De nem mindegy hatóanyag se, van amire tilos enni 1 órán át, gyümölcslével nem szabad lenyeli, meg ilyenek. pl a bilasztin hatóanyagú ilyen.
Szóval okozhat hasfájást, mert van aki érzékeny rá, vagy a szedésénél van bibi, hogy helytelen időben, helytelen étellel, itallal megy a gyógyszer, vagy a dózis vagy a hatóanyag nem jó, akkor az orvossal aki felírta, azzal beszéljetek, van többféle allergia gyógyszer, lehet adna más félét.
További ajánlott fórumok:
- Milyen hatásos gyógymód van a parlagfű allergiára, ha már a legerősebb gyógyszer se használ?
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Van olyan recept nélküli allergia elleni gyógyszer, amit szoptatósan lehet szedni?
- Szoptatás alatt gyomorfájásra milyen gyógyszert kaphatok be?
- Babaprojekt alatt lehet szedni allergia elleni gyógyszert?