Állandóan egekben a vérnyomásom egy ember miatt.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Vagy megszüntetni vele a kapcsolatot.
Nem tudod függetleniteni magad tőle?
Ki ő az életedben?
Ér ekkora kockázatot, hogy az egészségedet veszélyezteted vele?
Nincs ember aki miatt vállalnák egy agyvérzést vagy infarktust.
Akkor váltani kell gyógyszert. Adjon mást az orvosod.
Persze jobb lenne az okokat megszüntetni. Ha tudod, hogy kitől, mitől vagy ennyire ideges és húzod fel magad, akkor kellene 1-2 megoldás. A terv, B terv. Megbeszélni az érintettel netán egy pszichológus, hogy tudd helyén kezelni a dolgokat.
8 évvel ezelőtt írták fel! Már azóta sokkal korszerűbb orvoságok vannak.
Persze, a hajlamot lehet örökölni, de annak is oka van, ha valakinél kijön.
Gondolom apukádnak is meg volt az ok, amiért magasvérnyomása volt.
Nem megfelelő étkezés, mozgásszegény életmód, valamilyen betegség (pl. vesebetegség, cukorbetegség), bizonyos gyógyszerek, vesebetegség, alvási apnoe, pajzsmirigybetegség, elhízás és lehet bármilyen születési rendellenesség, amiről nem is tud az ember.
Ezek közül, bármi igaz lehet rád?
Milyen orvos vizsgált ki 8 évvel ezelőtt? Milyen vizsgálatok voltak?
A körzetiorvosok nagy része, max. felírja azt a tablettát, amit az ő gyógyszerügynöke szállít, de nem biztos, hogy az a megoldás.
Részemről, gondolhatja mindenki, hogy egy bizonyos személy miatt magas a vérnyomása valakinek, csak ez nem igaz.
Majd a boncolásnál úgy is kiderül, hogy miért kapott agyvérzést, szívinfarktust valaki. Csak akkor már késő. Időben kell szakorvoshoz fordulni, mert még a kezelt betegek egy része is kaphat bármit, hát még a nem kezeltek...
Felnagyításnál arra gondolok, hogy nem ennyi, csak egyszer volt ennyi és még is ennyit mond.
Én, mindenképp orvost javaslok és egy teljes kivizsgálást.
Egy 180-as vérnyomáson nincs mit nagyon felnagyítani.
Az igaz, hogy sokszor előfordul, hogy az addig szedett gyógyszerek már nem hatnak. Más gyógyszer, más kombináció kell.
De ezt tényleg csak az orvos tudja eldönteni.
Hát igen. Valahogy gondoltam, hogy te is, és mindenki más a saját véleményét írta.
Egyébként a 15. hozzászólásomban (amire reagáltál), én arra vonatkozva mondtam, hogy a "csak a véleményemet írtam", amiről Judittal beszéltem.
Magához a magas vérnyomás témához addig hozzá sem szóltam.
Szóval, a véleményem akkor kizárólag Juditnak szólt.
Addig is, meg a jövőre nézve is keress magadnak valami kikapcsolódást, sport, jóga, relaxációs tréning... bármi (káros szenvedélyeket kivéve) ami ki tud ebből zökkenteni, meg tud nyugtatni.
Mindig mondom, hogy az egészségtudatosság és ideértve stresszkezelés oktatását is iskolában lehetne olyan fontos mint bármely más tantárgy.
Persze néha én is felkapom a vizet. De az csak addig tart, aztán van hogy magamat is megmosolygom. Még mondom is: De hülye vagyok hogy ez kiakaszt. De ez haladás és jó út hogy felismerem nem?😀
Szerintem csak a nagy tudású Budhista szerzetesek és a harcművészeteket komolyan gyakorlók képesek teljes mértékben kontroll alatt tartani magukat. Én is tanulom hogy kell ezt csinálni, másra sem lenne ártalmas ebbe az irányba haladni. valahogy máshogy gondolkozok és ez jó. Előnyös az egészségemre nézve.😉
Az emberre nem írtam.
Ha valakit nem kedvelsz, akkor ne tölts vele időt!
Ha valakinek ilyen magas a vérnyomása, akkor annak van valami szervi oka is. Ezt nem egy ember okozza.
Olyan meg nincs, hogy az orvos már nem tud gyógyszert adni, ami használna. Ha az egyik nem használ, akkor ír fel másikat és addig csinálja ezt, amíg nem sikerül normalizálni a vérnyomást.
Annyi féle erre való gyógyszer van, hogy abból simán lehet jót is választani. Nem tudom, hogy milyen gyógyszerekkel próbálkozott a doki, de ugye ezek közül is több van (ACE gátlós pl.) vagy sima, és az is lehet, hogy kell valami mellé még, mert nem elegendő 1 db tabletta. Nem biztos, hogy 1 szem 24 órás elég, lehet, hogy 12 órás kell majd és mellé más, este reggel más-más tabletta.
Tehát, vagy rossz dokihoz jársz, vagy nem jársz dokihoz, vagy rossz a gyógyszerezésed vagy csak felnagyítod.
Kardiológushoz kell menni, mert ő tud rád tenni 24 órás vérnyomás figyelőt, el tud végezni többféle vizsgálatot (szív UH, terheléses vizsgálatok, festéses vizsgálatok, stb.), amiből kiderül, hogy milyen gyógyszert/gyógyszereket kell szedned ahhoz, hogy a vérnyomásod jó legyen.
Egyetértek. Ennyi infó kevés. Bizonyára nem is akar többet megosztani velünk a vallomás kiírója.
Mindenesetre azt kívánom, vigyázzon magára, és mihamarabb rendeződjön az a fránya vérnyomás. Bármily okból is lett magas. 🍀
Máté Gábort nem ismerem. Mint ahogy az említett Dispenza videókkal sem találkoztam idáig.
Jómagam csak a véleményemet írtam. Mindaddig, amíg nem vagyunk mások cipőjében, nem ismerjük bővebben, hogy mi okozza nála a magas vérnyomást, nem tudunk okosat mondani.
Egyáltalán nem biztos, hogy más is ki fogja kezdeni őt. Lehet, hogy az az egyetlen bizonyos ember okoz neki idegeskedést, akiről írt. Nem tudjuk.
Most is úgy gondolom, hogy egy biztató szó akkor is többet ér egy embernek annál, mint ha arra biztatjuk, lépjen át a sérelmein.
Smaragdzöld 🐉-el értek egyet.
Nagyon kevés az információ, nem tudhatjuk mi okozza az idegességet. FI csak egy emberről ír, ami nem mindegy a főnöke, szomszédja, vagy életveszélyesen megfenyegető családtagja, aki nem engedi lépni. Aki azt hiszi, a rendőrség ebben tud segíteni, nem...sajnos nem.
Akinek nincsenek barátai, mert pl. leépítik mellőle, nehéz ám lépni. Beletudják kényszeríteni egy beszűkült tudatba, ahonnét csakis orvosi segítséggel tud kilépni.
Máté Gábor nagy tisztelője vagyok, akiről Michelle.r ír, sokat tanultam is tőle, de mindenkire nem alkalmazható.
Ha ehhez gyógyszer kell, hát szedje, hiszen még mindig jobb a gyógyszer, mint a halál. Talán majd utána tud továbblépni, megoldást keresni.
Egyszerűnek nem egyszerű, de tényleg így van. Saját tapasztalatból mondom, hogy tényleg nem bármilyen történés okozza a stresszt, hanem az, ahogy az egyén reagál rá. Erről többek között Máté Gábortólolvastam sokat. De akár Dispenza videóiban is hallható.
Tudom, vérlázító a gondolat, de talán arra jó, hogy miután engem elküld az érintett a francba, elgondolkodik és keres valamit, ami segíthet. Mert ha mindig átadja másoknak a saját "idegállapotát", ,kiiktathatja azt, akitől most magas, de lesz más valaki/valami, amitől szintén felszökik. Az állandó magas vérnyomás meg nem a hosszú élet titka.
Tudom, igazad van. Fogalmam nincs milyen az ő helyében lenni, és senki nem tudja hogy az én problémáim voltak-e súlyosabbak, vagy vagy most az övé.
A szándékom csak annyi volt minden bántás nélkül hogy gondolkodjon el. Amíg én kívülről vártam a segítséget, nekem is baromi nehéz volt. Megkockáztatom, lehet hogy azért lettem rákos is.
Az életünk maga az iskola. Van hogy igen drága tandíj.
További ajánlott fórumok:
- A falusi emberek nagy része miért foglalkozik állandóan másokkal?
- Milyen ember egy művész? Az írok is művészek? Az is művész, akit nem hajt állandóan az alkotás vágya, aki néha lusta alkotni?
- Mit szóltok hozzá, hogy állandóan zaklatják az embereket a telefonálgatással, hogy hány éves, volt-e már üdülni stb.
- Alacsony a vérnyomásom de állandóan magas a pulzusom.Mitől lehet?
- Digitális vérnyomásmérőt meddig kell felpumpálni egy 59 és egy 38 éves ember esetében?
- Állandóan felmegy a vérnyomásom, nem tudom mitől. Elmegyek...