Mit lehet tenni az állandó ínygyulladással? (tudásbázis)
Szia!
Mi a családban már több mint egy évtizede a forevernek propoliszt is tartalmazó aloe vera alapú fogkrémét használjuk. Ha érzékenyebb a fogam, vagy az ínyem, akkor fogmosás után bekenem és rajta hagyom a fogkrémet és javít rajta. Érdemes sok C-vitamint és Q10-et fogyasztani a fogínyre.
Jobbulást!
Hogy vetted észre ? RTG nem készült róla ?
Szerintem semmi köze a refluxhoz. Esetleg a fogad elhalt egy nagy tömés alatt, és ezért lehet egy gyökéren tályog, és még ínygyulladás is a környékén.
Jobbulást kívánok!
Most Quamatel minit szerek gyomorsavra és nagyon kimélő étrendre tettem magam.Pl kávéról lemondtam szinte egy perc alatt.
Remélem,orvoshoz is eljutok.
Corsydolt hasztnáltam, épp nemrég hagytam abba, mert azt sem lehet sokáig.
Még Gingigellel kenegetem.
Chlorhexamed-t próbáltad? Ez nem sima szájvíz, hosszú távon nem lehet használni. Ez nagyon sokat segít a gyulladáson.
A sensodyne sztem nem konkrétan fogíny vérzésre való (bár lehet már van ilyen fajtája is).
Inkább a paradontax vagy a lacalut-t ami erre való.
felső fogsor bal oldala
Most kicsit kapar is a torkom mellesleg, úgyhogy vettem be Apsirin C-t.
orvos által korábban ajánlott Sensodyne-t használok , fogkefe Curoprox
Ez idén már a negyedik alkalom, úgyhogy állandóan járok idén fogorvoshoz,fogkőleszedés, tömés, fogszabályzás stb.
A Lacalut fogkrém is jó az ínynek :
Az egész fogínyed begyullad ? Vagy csak 1-2 fognál ? Szedsz C-vitamint ? Ez nagyon jó ínygyulladásra :
További ajánlott fórumok:
- Állandó idegesség ellen mit lehet tenni (nyugtató szedésén kívül)?
- Ha állandóan alacsony a vércukor szint, és jelentős mellette a túlsúly, mit lehet tenni?
- Mit lehet tenni, ha állandóan az anyós miatt veszekszünk?
- Állandó füldugulás/fülzúgás. Mit lehet tenni?
- Mit lehet tenni, ha az ember adósságba kerül, és nincs állandó jövedelme, így hitelt sem vehet fel?
- Állandó stressz. Mit lehet tenni ellene?