Állandó hőemelkedés (beszélgetés)
Ezt kortól függetlenül érdemes elolvasni.
A tartós hőemelkedés 4 rejtett oka
Probiotikum használata,étrend változtatás is sokat segíthet.
Immunrendszer erősítése fontos lenne pl.
nekem Lyme- korral kezdődött, majd, miután semmi áron nem múlt el a hőemelkedés( volt, h 37, 7 volt), a doki napi 3x-i mérést kért, és ezután a toxoplasma szerológiát, ami igazolta a fertőzést. Hát... kb 1/2 évig keresték az okát.... De meglett. A kutya sem kérdőjelezte meg, h ez ne normális.
Az, h egyből daganatot feltételezni a háttérben, azért gáz, mert az ember egyből rosszra is gondol, és alapból bevonzza a rosszat. Így aztán persze, h az lesz....
Elmondom, hogy nekem ugyanígy 5 évig volt krónikus vesemedence gyulladásom. Egy vírusos betegséggel kezdődött a dolog, majd nem múlt el a 37,3 hőemelkedésem. Fél évig mértem, már majd bele őrültem, és minden nap úgy éreztem, mintha lázas lennék. Néha begörcsöltam, elküldtek sebészetre vakbélgyanúval, majd nőgyógyászatra... semmi..
Hőemelkedés maradt.
5 év múlva begörcsöltem úgy, hogy derékszögben maradtam az ágyon, úgy fetrengtem. Akkor végre kiderítette egy újabb orvos, hogy vesemedence gyulladás.
Szóval ... hasi ultrahang, vese, stb.???
Azért nem biztos, hogy egyből rákot kéne diagnosztizálni így látatlanban.
Nekem amúgy pár éve fogamzásgátló okozott ugyanilyen panaszokat, állandó fáradtság, folyamatos láz. És ugyanígy negatív volt minden eredményem (persze prolaktin szintet nem néztek). Végül én találtam egy cikket a neten, ami a lázat a gyógyszermérgezés, ill. allergia egyik tünetének tekinti. Gyanakodni kezdtem, és végül elhagytam a bogyót. Két nap múlva már nem volt lázam, 3 nap múlva már hőemelkedésem sem.
Tényleg nem az... nekem csak 37,2, 37,3 szokott lenni, de az is zavaró....
Tök durva, hogy még mindig nem találtak semmi használhatót... :S És neked mindig van?
Itt nálunk (vidéki kisváros) nincs is immunológus.Ősszel megyek majd BP.-re a szokásos éves pajzsmirigy kontrollra, lehet, keresek ott egy jó immunológust!
Egyébként volt 2immunszerológiám is, de nem mutatott ki semmilyen autoimmun betegséget.
Megmondom őszintén nekem nem nagyon jutott eszembe, hogy csináljak vele bármit is... az alacsony vérnyomás nekem mindig produkált ilyeneket: soha nem tudtam végigállni egy tanévnyitót.... hamar szívdobogásom lesz, stb....
Nem nagyon társítottam a dolgokat, ez nekem még a normális kategória... lehet nem vagyok elég hipochonder? :O
A Te problémáid inkább tipikus szívpanaszok. Lehet be kéne vállalnod egy szív UH-t.
Tompa fejfájásom nekem is szokott lenni, de csak a jobb oldalon.
Aha. 1-2 éve... mostanában mondogatom többször, hogy olyan, mintha hőemelkedésem lenne (nem csak peteéréskor és mensikor) és általában tényleg.
Az én tüneteim: alacsony vérnyomás, mostanában gyakori tompa fejfájás, fáradékonyság, gyengeség, végtagdagadás, rossz állóképesség.
Én a vérnyomásra szoktam fogni a fizikai tüneteket, a hőemelkedést meg kiszáradásra,... de nálam nem állandósult állapot..... csak néha van...
Pedig egyre több a figyelmetlen, túlterhelt orvos.
Tudod mi az érdekes, egyik haverom egy privát svájci klinikán lett többször átvizsgálva-neki is mindenféle nyavalyája volt- és csak harmadszorra vették észre, hogy nyaki limfómája van. Pedig ott kemény pénzek lettek az asztalva téve minden vizsgálat után! Akkor én mit is várok...!
De most tényleg mit kéne csinálnom? 3 éve vagyok sz*rul, a dikik meg csak legyintenek, hogy nekem alapból magasabb a hőm. Pedig én ismerem a testem, tudom, hogy régen milyen fitt voltam, most meg, örülök, ha átvészelem a napot mindenféle egyéb tünet nélkül.
Nagyon sajnálom...:-((( Katasztrófa, ami itt megy!
Most jól rámijesztettél!
További ajánlott fórumok:
- Ha napközben hőemelkedésem van, lehet jele a terhességnek?
- Tartós hőemelkedés minek lehet a jele?
- Jól tudom, hogy a hőemelkedés 37,5-nél kezdődik?
- Mitől van, hogy nyelv alatt 37,4 a hőemelkedésem?
- Covid légúti tünetek nélkül, hőemelkedéssel. Szednétek a Favipiravirt?
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?