Akkor is félek ettől a gyógyszertől egy picit, ha a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Annyira nem gáz, hogy pszichológus kelljen. Nem rák. A félelmeket igyekszem feldolgozni. Például bevallom, sokat segít.
Köszönöm, hogy itt vagytok!
Ki és hol olvasta, hogy nem akarom beszedni?
Egyértelmű, hogy az orvostudományt választom.
Attól még -szerintem- nem bűn, hogy félek.
Azt kell eldöntened, hogy mitől félsz jobban: a gyógyszer mellékhatásától vagy a betegség kimenetétől.
Egy barátnőmet mellrákkal kezelték, egyik mellét levették, kapott kemót, aztán volt sugárterápia, most már jól van, kinőtt a haja, életvidám, és a mellplasztikára készül.
Úgy tudom, ma nagyon korszerűek a citotoxikumok, pl. ha csökken a fehérvérsejtszám, akkor van már arra is egy injekció, amit segít visszapótolni, van benne hányinger elleni szer, szóval teljesen más, mint 10-20 éve.
Szívből kívánok neked mielőbbi gyógyulást, akármire is kell ezt a gyógyszert szedned.
Ha "paripányi" betükkel van irva akkor nyilván jól olvasható
Nem az a durva hogy kezet kell mosni,hanem a lehetséges mellékhatások
Viszont egyre jobb arányban élik túl a betegek ezt a kórt
Ha kell hát kell, lehet segíteni fog. Hajrá!
ha az orvosi kezelést választottad, akkor azt kell tenni amit az orvos mond.
Nem tudom milyen citotoxikus gyógyszert szedsz, de biztos szükséged van rá.
A kemo is citotoxikus, úgy adják be a betegeknek hogy gumikesztyűt húznak hogy véletlenül se érintkezzenek vele, a szereléket és a gyógyszermaradványt is mindentől elkülönítve kezelik. Mégis engedik a betegek hogy nekik meg vénásan juttassák a szervezetükbe. Én is megkaptam. Lemérgezett? Le. Taccsra vágta az immunrendszerem egy életre, a késői szövődményit pedig egyre jobban érzem. De vállaltam, megkaptam. Ha orvostól kertél segítséget, el kell fogadni a módszerét.
A doktornő nekem is azt mondta...aztán mégsem vált be.
abbahagytam.
További ajánlott fórumok:
- Férjemet megcsípte valami, akkor voltunk ügyeleten de most nagyon rosszul van, mit tegyünk, milyen gyógyszert adhatok neki?
- Két gyógyszer hatóanyaga ha azonos, akkor hogy lehet az árban tízszeres eltérés?
- Mit csináltok akkor, ha szükséged van gyógyszerre, és nem tudsz elmenni az orvoshoz, felíratni?
- A Mirzaten nevű gyógyszer csak azért hízlal mert étvágynövelő vagy van valami hatóanyaga ami magától hízlal akkor is ha nem eszek többet?
- Ha valakinak nincs havi vérzése egy éve és hormon gyógyszerektől se alakult ki, akkor nagyobb a bajjal áll szemben?
- Ha a körzeti orvos felír egy gyógyszert, nem váltom ki mert még most szedek antibiotikumot, akkor az orvos ezt megtudja?