Akik nem akartak szoptatni, azokhoz hogy viszonyultak a kórházban, családban? (beszélgetés)
Honnan tudod, hogy nekem mi volt és mi nem?
Ha valaki betegség okán nem tud szoptatni az rendben van, de minden más esetben a gyermek érdekei az elsők.
Ezen a véleményemen nem fogok változtatni.
Nem volt ilyen problémád, nem volt szülés utáni depressziód, örülj neki de felejtsük már el azt, hogy minden áron szoptatni kell.
NEM kell!
És ezt úgy mondom, hogy én szoptatom a gyermekemet.
Miért lenne hülyeség? Csak mert más vélemény mint a tied? Nem vagyok hülye, csak más a véleményem.
Egyébként a pánikból, szorongásból is ki lehet jönni csak akarni kell és nem sápítozni, sajnáltatni magunkat, hanem a sarkunkra állni.
Persze... Ezeket nem lehet legyőzni, kezelni? Egy anya a gyermeke érdekeit és egészségét emeli első helyre és nem az "averzióit".
Bár lehet ma már jobbnál jobb tápszereket kapni, de az anyatejet egyik sem pótolja. Nem beszélve arról a meghitt közelségről ami a babának biztonságot jelent a szoptatás során.
Az, aki csak azért apasztja el a tejét és nem táplálja a gyermekét vele, mert ő idegenkedik, undorodik tőle, szerintem nem tesz meg mindent a gyermekéért.
Senkinek semmi köze hozzá, magánügy.
Szerencsére ma már nem a szoptatás a feltétele a baba életben maradásának.
semmiképp ne hangoztasd, mert te leszel a szaranya, aki ennyit sem képes megtenni a gyerekéért bezzeg mások mennyit küzdenek ezért.
Nem tudom mostanában hogy megy, de ezelőtt 12 évvel egy pánikbeteg anyukának gyógyszerszedés miatt nem szoptathatta a picit, és bizony elég nehézkes volt az apasztóhoz jutás. Szülés után pár napig kapott, de csak megindult a teje
Én akartam, és tudtam volna, de olyan gyógyszert kellett szednem, ami mellett nem szabad. :( Még így is volt olyan családtag, aki ferde szemmel nézett rám, amiért nem szoptatok. (Mondjuk, ők arra is csúnyán néznek, aki nem tud.)
Lehet, hogy le kéne tojni mások véleményét? :D
EZt szoptatasi averzionak hívják. Nem vagy rossz anya, előfordul hogy akarata ellenére az anyának ellenérzései vannak a szoptatassal kapcsolatban. Sajnos manapság a szoptatasnaci hozzáállás miatt már kb senki sem meri kimondani ha nem élete értelme a szoptatás. Én 19 hónapja csinálom már és nagyon nehezemre esik már, de olyan függő a kisfiam hogy egyelőre nem sikerült abbahagyni. Pedig bölcsis és nap közben nem is jut eszébe.
Talán beszéld meg a vedonovel, hátha tud tanácsot adni.
Valamilyen betegséged van amiatt nem szoptathatsz?
Gondolom tisztában vagy vele, hogy az anyatejnek milyen fontos szerepe van a baba immunrendszerének, emésztésének kialakulásában, fejlődésében.
Erre gondolj és ne az undorodra! A gyermekednek szüksége van az anyatejre.
Külföldön ez teljesen elfogadott,előre kérdik,hogy szeretnéd e szoptatni vagy tápszer.
Ezen nem kell felháborodni,mindenki döntse el saját maga.
Itt egyedül te öklendezel.
Én az egyik gyermMekemet nem szoptattam, igaz nem undor miatt, pedig volt tejem. Senki nem szólt semmit. De nem is érdekelt volna.