Aki tud sütni-főzni segítene egy picit? Sürgős!!! (beszélgetés)
Tényleg a krumplit kifelejtettem!
Egy kis ökölnyit szoktunk beletörni.
Éppen most vettem ki a sütőből a kenyeret.mindig úgy sütünk nem veszünk.
Amid vanmár abból is lehet sütni de még vegyél aszkorbinsavt is a gyógyszertárban.
1 kg liszthez egy mokkás kanálnyi kell.
Kovászt kell készíteni:4 ek liszthet annyi vízet keversz amivel jól keverhető pépet csinálsz,langyos helyen félreteszed míg megerjed,(buborékokat fogsz látni egy nap múlva),akkor megint teszel hozzá 2ek lisztet ,kis vízet ,elkevered,megint érleled amíg kb 3 dl lesz.
Ez a kovász.
1 kg liszt
2 kávéskanál só
1 kávésk.cukor
2 dkg felfuttatot élesztő
1 mokkásk.aszkorbinsav
1 kávés k.szódabikarbóna
2,5-3 dl kovász
2 kávésk ecet
Megdagasztod amíg a veríték nem csepeg rólad
langyos helyen keleszted ,ha megkelt,átforgatod és lisztezett ruhával bélelt kosárba pihenteted 20percig.
200 fokra melegített sütőbe tepsibe fordítod,megvágod 3 vonással és vízzel lekened,oldalát kicsit osszenyomva formázod.
15 perc múlva gyorsan átkened vízzel és a tepsi alá egy lábasba 2 liter vízet teszel.
55 prcig 160-170 fokon sütöd
55 perc után átkenni vízzel a tetejét ,még 15 percig szikkasztani, a sütőt ki lehet kapcsoni a maradék meleg elég.
Teszek fel egy képet az adatlapomra a mi kenyerünkről. Sok sikert!
A probléma a következő:
Kenyeret szeretnék sütni a következő alapanyagokból, de nem tudom, hogyan kell. Valaki írna egy receptet? Sürgős lenne.
Van itthon:
- liszt
- só
- víz
- szódabikarbóna
- élesztő
Hogyan kell ezekből házilag kenyeret sütni?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fogyjak le 30 nap alatt min. 8 kg-t? Sürgős lenne!!!
- Valaki aki ért a mágiához és a szellemekhez....kérném a sürgős segitségét.
- Csokitorta receptet kérnék sürgősen! Anyukámnak holnapután lesz a szülinapja. Segítenétek?
- Karácsonykor, ha neked kell sütni-főzni, hogy osztod be az idődet?
- Nem bírom leszedni a posta díj/ár táblázatot a netről. Sürgősen kellene 500 gr alatti levél díja +ajánlott díj pontos 2011-es ára Segítenél?
- Melyik tápszerrel lehet sütni-főzni?