Aki ápolási díjban részesül, annak kell külön igényelni az emelt ápolási díjat 2014-ben? Hogy fog ez működni? (tudásbázis kérdés)
Milyen papirokat kell beadni?ha már elötte is kaptam az fokozott ápolásit akkor mi a további teendőm?
Valaki kérte már?
Erre én is kiváncsi vagyok!
sajnos én is ebben a cipöben járok,tegnap érdeklödtem a szoc osztályon és senki nem tud semmit mondta a ügyintéző hogy 2-3 hét múlva érdeklödjek.
Most akkor mi is van?
"Jár a kiemelt ápolási-díj
2014-01-07 17:03:44
Már igényelhető az ápolási díj és elkészült az a miniszteri rendelet, amely meghatározza a kiemelt ápolási díjra jogosultak körét.
Azok a hozzátartozók kaphatnak kiemelt ellátást, akiknek gyermeke tartósan beteg és állandó ápolásra szorul. Felnőtteknél a kiemelt díj akkor jár, ha a rehabilitációs hatóság megállapítja, hogy az ápolt egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem képes. A kiemelt ápolási díjat az illetékes járási hivatalnál kell igényelni. Az új ellátás a rendes ápolási díj 180 százaléka, azaz 53 100 forint."
Fokozott ápolási díjban részesülök, mert otthon ápolom fogyatékos férjemet. Hogy fog az ápolásinak az emelése működni? Automatikus lesz? Vagy újra kell igényelni?
Aki most fokozottban részesül, akkor annak a kiemelt ápolásit igényelnie kell? Erről sehol sem találok semmi információt.
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Ápolási díjat szeretnék igényelni, környezettanulmány miről szól?
- Ha valaki felnőtt beteg gondozása miatt részesül ápolási díjban, vagyis ápolásin van, az jogviszonynak számít a nyugdíj szempontjából?
- Hány % os rokkantság esetén lehet igényelni, ápolási díjat?
- Aki ápolási díjban részesül és vállalkozó akar lenni, lehet? Járulékot mindent ugyan úgy kell fizetnem? Hogy zajlik? Tud valaki segíteni?
- Lehet-e napközis a gyermek, ha ápolási díjban részesül?