A vadrizs is tiltólistás, mint a fehér rizs? Mennyi a CH tartalma? (tudásbázis)
6. inf3rno
2015. febr. 28. 16:13
Attól függ, hogy milyen tiltólista. Alapból ha rajta van egy gabonán a héja vagy magas a rost tartalma, akkor már egészségesebb.
5. dundy
2007. okt. 30. 08:03
Szerintem sokkal egészségesebb mint a sima rizs.
Fogyókúrába is beilleszthető.
4. 0565efa6e6
2007. ápr. 29. 09:44
Kb. 70 g szénhidrát/100 g nyers vadrizs.
3. Aramis39
2007. ápr. 29. 08:30
A vadrizs - más néven indián rizs - előnyös tulajdonsága a kedvezően magas aminosav-tartalomban és B-vitamin-összetételben rejlik. Az észak-amerikai Nagy Tavak sekély vizű partjain honos rizsfajtát USA-ban az 1950-es évek óta termesztik, ekkor ismerték fel táplálkozás-élettani jelentőségét. Lignán nevű anyagtartalmánál fogva a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik, mivel az ösztrogénhormonnal megegyező anyagcserehatást vált ki.
2. 2f99c7588b
2006. máj. 8. 17:40
Igen, csak a 4.szakaszban fogyasztható, kis mennyiségben.
1. 'szti
2006. máj. 8. 16:12
A vadrízs CH tartalmáról mit tudtok? Az is tiltólistás, mint a fehér rízs?
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom abbahagyni a fogyózást. Tiltólistával a fejemben...
- Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz?
- Tudnátok nekem segíteni? Olyan élelmiszereket keresek, aminek magas a zsírtartalma, viszont a szénhidrát- és fehérjetartalma elenyésző!
- Gyomorgyulladás esetén mik a tiltólistás ételek és mik azok, amiket nyugodtan lehet enni?
- A gmailben meg lehet azt oldani, hogy tiltólistára vegyek egy e-mail címet, ahonnan nem akarok beengedni levelet?
- Hány kcal-t tartalmazhat egy 10 dkg-s fasírt? Mennyi fehérje, szénhidrát és zsír van benne?