A szoptatás fogyaszt vagy hízlal? (tudásbázis)
En 7 honapig szoptattam, most hagytuk abba 3 hete.
14 kg-t hiztam terhesseg alatt, 58 kg-rol indultam, atlagos testalkattal. 4 kilo volt rajtam amikor kijottem a korhazbol, es hiaba taplalkoztam tudatosan es egeszsegesen szoptatas a,att, egy deka se moccant. Se fel se le.
Miota nem szoptatok, 3 het alatt 2 kg ment le. És semmit nem csinalok maskepp.
Teljesen alkatfüggő, (minden mas valtozatlansaga mellett, ahogy te is mondtad, ha azt vesszuk alapul h nem tolja magaba az ember az edesseget es nem tesped egesz nap ).
Nyikvan aki eleve 40 kg volt össz szules elott is, tehat alkatilag vekony, gyors az anyagcsereje, az hamarabb lefogy, akar szoptatas mellett is, aki meg hizekonyabb alkat, es még kivanós is szoptatas alatt, annak nehezebb.. Gondolom....
Amúgy Én elmentem a nődokimhoz a szoptatás után vizsgálatra és megkérdeztem tőle,hogy akkor ez miért is volt,hogy semmit nem fogytam,most meg szakadnak e rólam a kilók? Ő szerinte ez azért volt,mert a prolaktin hormon visszaállt rendesre és a szervezet ezzel azt a parancsot kapta,hogy már nincs szükség fegyülemlet zsírraktárra,és mivel nekem évek óta 55 kiló a testsúlyom ,a szervezet visszaállította magát erre a súlyra.
Én meg annyit problémáztam a testalkatommal,már totál elkönyveltem,duci maradok,ha ezt tudtam volna előre,nem lettem volna depreszkás:-)
Ezt Én írtam:-)
Sajnos Én a szoptatás alatt semmit nem fogytam,esetleg szűk 3 kilót.16 hónapos volt a kislányom ,mikor azt mondtam,elég volt,most már abbhagyjuk az az 1 korty ami van az már nem számottevő.Ez tavaly
május 30 volt,akkor 62 kiló voltam.2 hónap múlva 55! Diéta nélkül!Azóta aránylag tartom is,igaz most 56 körül vagyok.
De ez csak az Én történetem,más ettől még fogyhat szoptatás alatt,nincs 2 egyformán működő szervezet.
Az ember nem a szoptatástól hizik vagy fogy,hanem attól,hogy mennyit eszik.A szoptatás 500 többletkalóriát igényel,tehát ha ennél többet eszel,világos,hogy hizni fogsz.
Én 23(!) kilót hiztam terhesség alatt(igaz,hogy meg is ettem mindent,amit megkivántam),ebből még 5 kiló van rajtam.Amig sokat szopizott a lányom,addig havi 2 kiló ment le rólam.Mióta csak egyszer szopizik naponta,azóta stagnálok.Valószinű,kevesebbet kellene egyek.
Mivel a szoptatás többlet kalóriafelhasználás, így természetesen fogyaszt. Persze ha mértéktelenül eszik az ember, akkor így is, úgy is hízni fog.
Rólam leolvadtak a kilók szülés után, szoptatok immár több, mint 7 hónapja, normális kajamennyiséget eszem, plusz rengeteg csokit, de inkább fogyok még mindig, jelenleg kevesebb a súlyom, mint terhesség előtt, pedig mindig vékony voltam.
Én az első gyerkőccel szopi alatt híztam 6 kg-ot, pedig 23 hónapig szoptattam. Állandóan éhes voltam.
Most a másodikkal lassan ugyan, de mennek a kilók lefele, most 5 hónapos. Viszont nem érzem azt a mardosó éhséget, mint a nagyobbikkal.
Ügyesek vagytok, akarom mondani, jól működik a természet:-))
Lehet, hogy nekem a szoptatással kellett pluszkilókat felvennem, u. is terhesség alatt 9 kilót híztam. 60 kilósan kezdtem a lányomat várni és kórházból kijőve, bedurrant, nagy cicikkel lettem 59 kiló....
Én anyira zabás voltam szoptatás alatt, hogy 10-10 kilót híztam mindkét gyerekkel a 2-2 éves szoptatás alatt.
Persze vannak szerencsések, aki fogynak szoptatás alatt.
Ez érdekes, most találtam egy másik topikban egy anyuka hsz-át:
"Amúgy szoptatás alatt tök depressziós voltam, mert nem ment le rólam semmi, mikor meg abbahagytuk 16 hónap után, mint a mesében lekúsztak rólam a kilók:-) "
További ajánlott fórumok:
- Mit egyek vacsorára, ami nem hizlal és ráadásul fogyaszt is?
- Szoptatás alatt mik azok a dolgok, amiket nme ajánlanak fogyasztani, mert a baba hasa fájni fog?
- A puffasztott rizs mennyire hizlal? Lehet este 6 után is fogyasztani?
- Neo Citran-t fogyasztott valaki szoptatás alatt?
- Adható-e Ganoderma kakaó 4 évesnek és fogyasztható-e szoptatás alatt?
- Fogyaszt vagy hízlal a fehérjepor?