Szoptatás alatt mik azok a dolgok, amiket nme ajánlanak fogyasztani, mert a baba hasa fájni fog? (tudásbázis)
Szia! Attól függ mennyire hajlamos a babád a hasfájásra. Én a Danus 3,5 hónapos koráig bármit ettem mindig fájt a hasa, pedig semmi olyat nem kajoltam ,amit nem szabad (hüvelyesek, k-betűsek, barack, stb). Aztán egyszer csak egyik napról a másikra elmúlt, és nem fájt már a hasa!
Mondjuk az orvos azt mondta, hogy túl sokat kajál, azért fáj. Aztán megszabta meddig ehet, és milyen időközönként, akkor meg nem akart rendesen szopizni, és nem hízott, és mégis fájt a hasa:( Végül kaptunk hasfájásra gyógyszert, ami segített.
JA! Van hasfájásra egy tök jó tea! Babamosoly a márkája, és édesköménytea, az nekünk elég sokat segített, amíg nem volt rá gyógyszerünk:)
Sziasztok,
mi nem voltunk hasfájósak,így gyorsan kiderült,hogy mi a ludas.Ezek:nyers hagyma(én hüüülye!),paradicsom,uborka.
A k-betűsekkel én sem kísérletezem,mellőzöm a citrusféléket, a nyers zöldségeket és a tejet is.
A barack nem bántotta a pocót.
Hát,ha a védőnőre hallgatnék,minden nap húst ehetnék rizzsel:)
Sziasztok!
Nekem a tanácsadáson azt mondták, hogy bármit ehetek, csak ésszel! Nem 20 töltött kápostát vagy 2 kg kelkáposzta főzeléket, hanem mindig csak egy kicsit. És akkor nem lehet gond. Nálam bevált!
Nekem az első két hónap volt hasfájós, azóta rendben vagyunk.
Hüvelyest csak módjával eszem,meg a káposztát is kihagyom, de pl. a fokhagymát imádom -kislányom nagyokat pukizik, de ez minden.
Ki kell próbálni.
ez változó mert minden baba másként reogál a pufasztó főzelék alap anyagokra.A száraz hüvelyesek és a k-betüsek első főző vízét lekell önteni igy fogyaszt ható .A gyümölcsöknél az apro magvasak ,narancs,paradicsom sziva ,barack stb.
Kisérletezni kell amit megeszel ,hogy reogál akicsi.
Nekem van egy listám, de az alapján szinte semmit nem ehetsz. :D A védőnőm szerint elvileg nyugodtan fogyaszthatunk mindent, még akár babot is, csak minimális mennyiségben.
Az az igazság, hogy vannak babák, akik hajlamosabbak a hasfájásra, az én lányomnak kb. 3 hónapos koráig volt ilyen problémája, pedig én semmit nem ettem, ami tiltva volt.
Az én lányaimat, a zöldpaprika is bántotta. A körte,kukorica és a kopaszbarack sem jó még az elején.
A kereszlányom kisfiát, pedig a tej bántotta:-(, mármint amit anyukája megivott.
Szia!
Minden olyan dolog ami szeles. Pl: káposzta, karfiol, szilva. Eheted csak minimális mennyiséget.