A szén-monoxidot lehet érezni? (tudásbázis)
Nem lehet érezni, de vannak egyszerű trükkök, amivel lehet "mérni".
A legjobb, ha veszel egy ilyen műszert. Pár ezer Ft.
Az olcsóbbik, ha zuhanyozás közben égetsz egy gyertyát. Ha az elalszik, akkor hagyd abba azonnal a fürdést, veszélyben vagy.
Akik megérzik a következő tüneteket érzik: fejfájás, szédülés, hányinger...
Nem lehet érezni.. alattomos egy dolog..
Nekem már ismerőseim kerültek CO mérgezéssel korházba... csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj... hogy időbe hazament az egyik családtag...
Sziasztok!
A szén-monoxidnak nincs szaga, amit mi leggyakrabban érezni szoktunk un: széngáz, az szén-dioxid. Szén-monoxid jelenlétére akkor gyanakodhatunk, ha egyéb megmagyarázhatatlan ok miatt fokozatosan fáradtabbnak, álmosnak, erőtlennek érezzük magunkat. Legjobb azonnal ablakot nyitni, még akkor is ha azonnali alvás kényszer jeletkezik.
színtelen - szagtalan.. csak tudnám akkor én mit éreztem... lyukas volt valami és a gáz + égéstermék jött vissza napokon át. áldom az eget, hogy nem szigetel az ajtó rendesen :D
szerlő megoldotta a problémát :)
A száraz jeget is CO-ból csinálják.
Ha gyanítod, hogy valamelyik gázkészüléked, vagy egyéb fűtőberendezésed nem megfelelően működik, hívjál szakembert. Egy gáz érzékelőműszer kb 10.000,- Ft-ért kapható. Nem véletlen, hogy mostanában a gázszerelést NAGYON megszigorították!
További ajánlott fórumok:
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- Honnan lehet szerezni email-értesítő figurát?
- Meg lehet érezni, ha nem szeret?
- Meg lehet érezni, hogy a pocakban lévő gyermek milyen nemű?
- Lehet e érezni, ha elhal a magzat, ha elveszítjük a terhesség alatt? Mit lehet érezni? Akár stressz, megerőltetés stb miatt.
- Hol lehet beszerezni az Ablak - Zsiráf 39. kiadását? (2014-es kiadás)