Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A sertésmájat tovább kell főzni, mint a csirkét? fórum

A sertésmájat tovább kell főzni, mint a csirkét? (beszélgetés)


2012. aug. 25. 12:31
sokkal kevesebb ideig kell fozni,es sot a legvegen kell beletenni,mert kulonben kemeny lesz a maj.
24. c6973617d3 (válaszként erre: 21. - 55a05b8a19)
2012. júl. 26. 08:30
Én soha nem áztatom tejben, sóban sem, a kettő nem ugyanaz, meghintem vele... a leírt módon készítem és puha :)
23. e2e3dd6eca (válaszként erre: 22. - 55a05b8a19)
2012. júl. 25. 21:21
pontosan!
22. 55a05b8a19 (válaszként erre: 14. - Bnedora)
2012. júl. 25. 21:02
májhoz,lecsóhoz tilos vizetalá önteni
21. 55a05b8a19 (válaszként erre: 15. - C6973617d3)
2012. júl. 25. 21:02
bocsi,a májat csak akkor szabad sózni amikor már kész,nem sóba áztatni,tejbe kell,és akkor nem lessz kemény
2012. júl. 25. 21:00
aki ilyent kérdez az szerintem nem tud fözni,a májat mindig forró olajon hirtelen megkell piritani,sózás csak akkor amikor kész,különben keménylessz,ja és még sütés elött tejben áztatni,akkor nemlessz kemény,csirke máj,sütése max 15 perc,és persze a májhoz kell egy pici kis majoránna
2012. júl. 25. 20:46
ha nem birjátok megenni daráld, vagy mixereld le, és kenyérre tudod kenni:D
18. e2e3dd6eca (válaszként erre: 1. - 964cabf942)
2012. júl. 25. 20:42
45 perce főzöd a májat? Az halál neki, minél tovább főzöd, annál keményebb. :D
17. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - 964cabf942)
2012. júl. 25. 20:41

A májnak CSAK PÁR PERC kell !:)


A csirkének sem kell 20 perc!

Most úgy csináltál, mintha tojást főznél és várnád, hogy az idő múlásával lágyuljon .:D:D:D


Nem baj, legközelebb jobban sikerül!

Ha nincs sikere és megmarad, daráld le, kis hagyma, bors, só, mustár és isteni májkrémed lesz!

16. barai (válaszként erre: 1. - 964cabf942)
2012. júl. 25. 13:57
Cipőtalp is marad:( Ha májat sütsz, először áztasd be tejbe kb 1 órára,csorgasd le, kloffold ki módjával, műanyag zacskóban, mert véres lesz az egész konyha, ha panírozod vagy sima lisztben forgatod meg 10 perc alatt megsül,attól függ milyen vastagra van szelve. Sütés közben szétvágod, ha nem véres a közepe, kész.
2012. júl. 25. 13:52
Legközelebb mielőtt belerakod a májat az alapba, sózd meg, és hagyd állni pár percet, ezután már nem kell megsózni, és nem is lesz cipőtalp keménységű.
2012. júl. 25. 13:52
Szerintem fölösleges vizet aláönteni, mert úgy is ereszt egy kicsit a máj. Gyorsabban készen van víz nélkül.
2012. júl. 25. 13:51

Egyszer meg lehet talán enni...

Legközelebb jobban sikerül.

12. 964cabf942 (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2012. júl. 25. 13:50
Köszönöm! Sós, tört krumplit adok mellé, de ki tudja milyen lesz most. :(
11. a14deb9047 (válaszként erre: 9. - 964cabf942)
2012. júl. 25. 13:50
Májat nem könnyű csinálni... Külön rejtett technikája van a készítésének.
10. 964cabf942 (válaszként erre: 7. - Bnedora)
2012. júl. 25. 13:50
Jéé, hát én még a csirkét sem így csinálom, de eddig jó lett. Legközelebb megpróbálom így!
9. 964cabf942 (válaszként erre: 6. - Joker Karakter)
2012. júl. 25. 13:49

Köszönöm! lezártam.

Nem törik bele a fogunk, de a csirkével sose volt bajom.

így csináltam: 1 nagy fej hagyma, dinszteltem olajon aztán pirospaprikát tettem bele, utána a többször átmosott csirkemájat-víz, hogy ellepje és utána 20 perc alatt tök jó lett.


Ez a sertésmáj meg olyan, mintha szivacs volna. :(

2012. júl. 25. 13:48
Tesztelt májat úgy csinálom, hogy a vöröshagymát (esetleg paprikát, paradicsomot) megpirítom. Közben a májat megmosom, megszárítom, vékony csíkokra vágom. Utána beleforgatom a hagymás olajba és közepes lángom sütöm, forgatom. Bors és csipetnyi majoránna bele... Akkor jó, ha a máj közepe nem véres (de van, aki úgy szereti...). Fedő nélkül pirítjuk!!! Amikor kész, tányérra, esetleg krumpli püré mellé... Mindenki maga sózza...
7. bnedora (válaszként erre: 4. - 964cabf942)
2012. júl. 25. 13:48

Szerintem akkor zárd le, mert puhább biztosan nem lesz.

Én úgy szoktam csinálni, hogy a hagymát üvegesre párolom, felviszem nagy lángra a gázt, és a májat rövid idő alatt megpirítom benne. Nem teszek alá vizet (van aki szokott), és sűrűn keverve jól átpirítom. Pár perc alatt kész. Legújabban pulykamájból készítem, ami valóban 2-3 perc alatt megvan.

2012. júl. 25. 13:46

kapcsold le gyorsan!


én úgy tudom, bocs, nem vagyok se nő, se szakács, hogy a májat épp csak addig kell hőkezelni, amíg már nem nyers. ha ezután tovább főzöd-sütöd-párolod, egyre csak keményebb lesz. úgy tudom, a keménység nem függ a sózástól, az egy téves hiedelem.

egyszer régen főztem dinsztelt sertésmájat, és így emlékszem az akkoriakra.

5. 964cabf942 (válaszként erre: 3. - A14deb9047)
2012. júl. 25. 13:45
akkor zárjam el szerinted??
4. 964cabf942 (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2012. júl. 25. 13:45
resztelt májat--szeretnék:(
2012. júl. 25. 13:43

Minél tovább főzöd, annál keményebb!

A sertésmájat is ugyanúgy főzzük, mint a csirkemájat. Majdnem a végén tesszük bele az ételbe főni.

2012. júl. 25. 13:43
Mit készítesz a májból?
2012. júl. 25. 13:41
A csirke megvan 20 perc fél óra alatt ez meg már 45 perce megy, de még mindig olyan mint a cipőtalp! Nem tettem bele sót!! Köszi aki tud segíteni!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook