A sertésmájat tovább kell főzni, mint a csirkét? (beszélgetés)
A májnak CSAK PÁR PERC kell !:)
A csirkének sem kell 20 perc!
Most úgy csináltál, mintha tojást főznél és várnád, hogy az idő múlásával lágyuljon .:D:D:D
Nem baj, legközelebb jobban sikerül!
Ha nincs sikere és megmarad, daráld le, kis hagyma, bors, só, mustár és isteni májkrémed lesz!
Egyszer meg lehet talán enni...
Legközelebb jobban sikerül.
Köszönöm! lezártam.
Nem törik bele a fogunk, de a csirkével sose volt bajom.
így csináltam: 1 nagy fej hagyma, dinszteltem olajon aztán pirospaprikát tettem bele, utána a többször átmosott csirkemájat-víz, hogy ellepje és utána 20 perc alatt tök jó lett.
Ez a sertésmáj meg olyan, mintha szivacs volna. :(
Szerintem akkor zárd le, mert puhább biztosan nem lesz.
Én úgy szoktam csinálni, hogy a hagymát üvegesre párolom, felviszem nagy lángra a gázt, és a májat rövid idő alatt megpirítom benne. Nem teszek alá vizet (van aki szokott), és sűrűn keverve jól átpirítom. Pár perc alatt kész. Legújabban pulykamájból készítem, ami valóban 2-3 perc alatt megvan.
kapcsold le gyorsan!
én úgy tudom, bocs, nem vagyok se nő, se szakács, hogy a májat épp csak addig kell hőkezelni, amíg már nem nyers. ha ezután tovább főzöd-sütöd-párolod, egyre csak keményebb lesz. úgy tudom, a keménység nem függ a sózástól, az egy téves hiedelem.
egyszer régen főztem dinsztelt sertésmájat, és így emlékszem az akkoriakra.
Minél tovább főzöd, annál keményebb!
A sertésmájat is ugyanúgy főzzük, mint a csirkemájat. Majdnem a végén tesszük bele az ételbe főni.
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 10 csirkét, 1-1 malacot, esetleg bocit, ha látnád, hogy csóró vagyok, de mennék előre?
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Manapság vág még valaki élő csirkét?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Páncélos, azaz sertésmájkrém, szereted?
- Hogy kell a sertésmájat 10 hónapos babának elkészíteni?