A legjobb krumplis pogácsa recept
A legjobb krumplis pogácsa hozzávalói:1 kg liszt
30 dkg vaj
1 dl tej
4 egész tojás
80 dkg krumpli
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
20 dkg sajt a tetejére
A legjobb krumplis pogácsa elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A legjobb, ha olyan krumplitörővel csináljuk, mint a fokhagymatörő. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt, összetört krumplit, a 2 tojást, a tejfölt és az élesztőt. A tésztát nem kell keményre gyúrni. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Egy óráig pihenni hagyjuk, végül a szaggatónál vékonyabbra nyújtjuk. A maradék 2 tojást (kevés sóval, ha nem lenne elég sós a tészta) felverjük és lekenjük a pogácsák tetejét, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 11. 17:01
A legjobb krumplis pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.