Akár én is bevallhattam volna ezt. Évtizedek óta próbálkozom mindenféle irányzatával, hátha tudom élvezni (élvezni??? másfél percnél tovább hallgatni!!!), de nem megy. (Ahogy pl. a pacalpörkölt se nem megy a torkomon, pedig azzal is számtalanszor próbáltam megbarátkozni, hiszen annyian szeretik.) Az ilyesmikre születhetett a mondás: ízlések és pofonok különbözőek. Ha választanom kellene, inkább két pofon, mint 2 perc jazz. 😄
Egyetemista koromban ha éjszaka tanultam éjfél után már más zene nem volt a rádióban így amellett tanultam.
Úgy 20 éve egy fesztivál keretében ingyenes délutáni előadást tartottak városunkban és véletlenül arra jártam. Oda mentem és láttam, hogy az egész nézőtér- több száz ember- ülve táncol . Gondoltam leülök egy kicsit a sok fanatikus közé, mert így más nem szeretheti ezt a zenét. Öt perc múlva velük együtt mozgott kezem lábam. Csodálatos előadás volt.
A kellemes és dallamos jazz zene hallgatásához kell egy bizonyos érettség. Nem éppen a fiataloknak való. Persze a free jazzt én sem szeretem, csakis a dallamos lágy jazz zenét. Persze én meg ki nem állhatom a dallamtalan rappet, a gépies technót és a legtöbb üvöltözős, idegbeteg rockzenét. Még jó, hogy lehet válogatni. :)