A férfiak szeretik, ha verset írnak nekik? (beszélgetés)
😁
Nincs azzal semmi gond, ha valaki nem olvas el mindent, csak ne mondjuk azért valakire, hogy faék, mert nem szeretne verseket kapni/adni.
Valljuk be, hogy a férfiak nem a romantikázásukról híresek;)
Fél információt írtam, mert a fiamnak van egy kis plusz képessége, ezért neki nem okoz gondot, akár egy teljes regényt kívülről tudnia:DDDD
Ja, a férjem is értékelne egy vicces feldolgozású verset;) és rendszeresen átkölt mindent, de azokban egy csöpp romantika sincs!
Ha küldenék neki egy ilyen nyálas valamit, akkor tuti, hogy azonnal mentőt hívna, hogy bediliztem:DDDD
Hehe, eszembe jutott a régi "bezzeg Channa" komment Babyapocakban-tól :)
Mindezek mellett a bocsánatodért esedezem ezért a firkálmányért, 5 percet szántam rá, ez meg is látszik. Csak próbáltam humorral rávilágítani, hogy kevés férfi van, akit megfog a költészet.
Nem érzem magam szuper intelligensnek, a Rómeó és Júliát sem olvastam, bevallom Dante Pokla közelebb áll hozzám. A filmet meg elvből nem néztem meg.
Azért tegyük hozzá azt is, hogy nem ismerjük F.I. költészetét, tehát ne feltételezzük rögtön, hogy nyálas.
A fiam bármikor elmondja fejből a hamlet-et, Rómeó és Júliát és még sorolhatnám.
A férjem rengeteg verset tud szintén fejből elszavalni (Radnótit, Karinthyt, stb.)
Mindkettő a suliban tanultak mellett tud olyan verseket, műveket fejből, amiket sokan nem is ismernek, illetve életükben nem olvastak el 2 mondatot sem egyikből sem.
Azért kíváncsi lennék rá, hogy az itteni szuper intelligens emberek közül elolvasta e valaki a Rómeó és Júliát. Szerintem szinte mindenki inkább a rövidített filmből ismeri a történetet, ha egyáltalán emlékszik is bármire belőlük.
Szerintem itt legtöbben max. google segítséggel tudnának ideírni egy Radnóti verset.
Ja, és a férjem 50 éve befejezte az általános, és még mindig tudja azokat a verseket is, és olvas is rengeteget.
Tehát, nem IQ nélküli, de a nyáladzó idézetektől és versektől öngyi lenne.
Ilyet tudok elképzelni egy firkapapíron, hogy örömet okoz:
Kedves drága Ödönke,
meghűlt már a söröcske.
Édesanyám elutazott
a világ végére baktatott
Nem jött többet mihozzánk,
náluk már nem szipog ám.
Elköltözött Madagaszkárra
nem ér ide buszra szállva.
Iszogasd a Borsodit,
Hívd el nyugodtan Lacit, Zolit.
Egészségedre, áldott lelkem
Hagytam lóvét a kredencen!
Szerintem nem szeretik, akkor sem, ha egyébként szeretnek verseket olvasni.
Én még nem ismertem olyan férfit, aki elalélt volna egy neki írt verstől, és hozzáteszem, hogy én is inkább a kardomba dőlnék, ha ilyet kapnék, mint örülnék neki;)
Én a bárhová becitált idézetektől is frászt kapok. Ezek mégis mire jók? Nincs szókincse annak, aki így próbál kommunikálni? Nincs saját gondolata?
A pasik többsége a romantikát csak a nő kedvéért műveli. Elsősorban nem lelki életet akarnak élni. Persze vannak kivételek, akikben túlteng egy kicsit a női hormon.
Másik, hogy egy pasinak csak a hiúságát legyeznéd egy ilyen hozzá írt szerelmes üzenettel és azt közvetítenéd, hogy behódoltál neki, nem kell már semmit tennie érted.
Kb. mint a képzetlen opera énekes:
Hangom betölti az egész termet, és egyben ki is üríti.
-"Ki fedezete fel hogy a költészet míly sikerrel űzi el a szerelmet?"
-"Én mindeddig úgy tudtam hogy táplálja."
-"Egy erős szerelmet talán igen, de ha vékonyka a vonzalom,egy soványka szonettől végleg elsorvad"
(Jane Austen):))
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a férfiak miért olyan önzőek, hogy szeretik a nőket hülyére venni?
- A nők tényleg jobban szeretik a komolytalan férfiakat, mint a komolyakat?
- Szeretik a férfiak, ha a nő kezdeményez?
- Milyen frappáns választ lehet adni erre a kijelentésre? Az igazi férfiak a telt idomokat szeretik, csak a kutyák játszanak csontokkal.
- "Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?"
- Fesd magad, ahogy a férfiak szeretik