A felnőtt pelenkát ki kell iratnom a háziorvossal, vagy csak drogériákban jutok előrébb? (tudásbázis)
Sziasztok!
Esetleg van valakinek eladó, megmaradt, kimaradt Tena Pants Plus 6 cseppes M-es méretű pelenkája?
köszönöm!
Köszi, de sajnos a háziorvossal nem megyek semmire :(
Hónapok óta kérleltem, hogy utalja be öregünket cukorbeállításra, mert nem normális dolog, hogy heti rendszerességgel leesik a cukra 2-3 környékére. A "doktor úr" azt mondta, hogy ebben a korban (86) ez már pedig így szokott lenni.
Hát azért kellett kórházba 'vinni', mert bekómált - 0.2-re esett le a cukra. A "drága doktor úr" azóta sem jelentkezett .... :@
múltkor hallotam, hogy a dm be olcsóbb a felnött ...
mint a gyógyszertári..
a munkahelyi orvos mesélte....
És ha nem urológiai a probléma?
úgy értem, ha a gond ott van, hogy nem tud egyedül mozogni. Tehát nem a vizelettartással van a gond, hanem a mozgással.
Akkor is kell urológiai szakvélemény?
Amennyiben nem tudja tartani a vizeletét, szivárog, (inkontinentia), az urológiai szakorvos véleményezése és javaslata alapján ki lehet váltani a kedvezményes "pelenkát", ez férfi esetében olyan, mint a "Tena Man", nadrágszerű. Általában napi 3 az ajánlás.
A javaslat megkapása után már a háziorvos is kiírhatja.
Mindenképpen orvossal írassátok fel, mert úgy sokkal olcsóbb. Mi anno tena-t használtunk a nagyszülőknél, de az "bevált"... nem jó dolgok ezek, de sajnos ritkán lehet szépen elaludni, pedig milyen jó lenne!
Kitartást!
Köszi ... mi is ... de nem tudunk mit csinálni sajnos :(
Rossz ezt így kimondani, leírni, de tartok tőle, hogy már nem jön haza .... :S :(
így már értem, köszi ...
Amúgy csak előre informálódok, mert - sajnos most kórházban van, végre beállítják a cukrát,(pénteken bekómált, annyira leesett a cukra) mert a háziorvos hosszas kérlelés után sem volt hajlandó beutalni, és ugye a kórházban magasak az ágyak, egyedül nem tud lemászni ... és hát szóval bepisilt, és bepelenkázták.
Azt mondom, ez még talán rendben van ... de folyamatosan gyengül ... és tartok tőle, mire hazajöhet, már nem lesz ereje - meg el is kényelmesedik annyira - hogy kimenjen wc-re :S
Mert amúgy önellátó, maga mocorog, szóval jó karban volt, ahhoz képest,hogy 86 éves .... csak már most a felére esett össze :S :(
Ha van közgyógy igazolványa a bácsinak, akkor teljesen ingyenes.
Ha nincs, akkor is sokkal olcsóbb receptre.
és mi van akkor, ha nincs közgyógy igazolvány?
merthogy nincs :S
Sziasztok!
Nem értek a dologhoz, gyermekem sincs még, szóval egyáltalán :S
Úgy néz ki, hogy az eltartott bácsinknak szüksége lesz pelenkára.
Ki kell iratnom a háziorvossal, vagy csak drogériákban jutok előrébb?
Előre is köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni?
- Tudtok ajánlani felnőtt háziorvost a XI. kerületben?
- Emberséges felnőtt háziorvost ajánljatok nekem Újpesten.
- Tud valaki Debrecenben, megbízható-jó lelkiismeretes háziorvost ajánlani felnőtt részére?
- BÉCSIEK! Gyerekorvost, felnőtt háziorvost és nőgyógyászt keresek, WGKK-val szerződöttet, lehetőleg magyarul beszélőt! 11.ker. vagy környéke!
- Dr. Racs Erika felnőtt háziorvos