A dobostorta tetejét, hogy kell úgy elkészíteni, hogy másnapra ne kristályosodjon ki a cukor? (tudásbázis)
10. 36a26f5226
2012. márc. 3. 13:53
Igen, az a rossz benne, hogy hamar feloldódik a cukor a piskótán... Ezért jó minél hamarabb elpusztítani...
Sajnos ezt nem lehet megakadályozni...
9. globus
2012. márc. 3. 13:32
Nálam nem kristályosodni szokott, hanem elfolyósodni. Ragacsos lesz, pedig cukrász csinálja... teljesen száraz levegőjű lakásban lakunk, sem a terasz, sem a hűtő nem tudja a karamellt szárazon tartani.
8. 36a26f5226
2012. márc. 3. 13:24
javítva: hogy főzés közben a cukor NE! kristályosodjon ki...
7. 36a26f5226
2012. márc. 3. 13:24
Igen, azért jó egy csepp ecet, mert a cukrászat is arra használja, pl. a fondantnál, hogy főzés közben a cukor kikristályosodjon...
Persze meg kell várni főzés közben, hogy az ecetszag megszűnjön...
Főzött karamellnél is használja a cukrászat...
6. cirmike80 (válaszként erre: 4. - Micra15)
2012. márc. 3. 12:25
Így csináltam és reggel is tökéletes volt.Köszönöm a válaszod :)))!!!
5. szomatikus marker (válaszként erre: 4. - Micra15)
2012. márc. 2. 19:45
Az egyik kedvencem ,fincsi volt:))
4. Micra15 (válaszként erre: 2. - Cirmike80)
2012. márc. 2. 17:38
Szia!Száraz helyre tedd ha kész van(kamra),ne a hűtőbe.Egy csepp ecet is mehet bele.
3. a14deb9047
2012. márc. 2. 17:29
Kicsit konkrétabban.
2. cirmike80
2012. márc. 2. 17:29
Holnapra készítek dobos tortát.Szeretném ma elkészíteni a tetejét is (holnap időhiány miatt nem biztos,hogy sikerül)de már jártam úgy ,hogy másnapra ki kristályosodott a cukor a tetején.Lehet ez ellen tenni valamit????vagy marad a holnap hajnali készítés????
1. cirmike80
2012. márc. 2. 17:27
Doboscukor kérdés
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?