Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A dobostorta tetejét, hogy kell úgy elkészíteni, hogy másnapra ne kristályosodjon ki a cukor? fórum

A dobostorta tetejét, hogy kell úgy elkészíteni, hogy másnapra ne kristályosodjon ki a cukor? (tudásbázis)


2012. márc. 3. 13:53

Igen, az a rossz benne, hogy hamar feloldódik a cukor a piskótán... Ezért jó minél hamarabb elpusztítani...


Sajnos ezt nem lehet megakadályozni...

2012. márc. 3. 13:32
Nálam nem kristályosodni szokott, hanem elfolyósodni. Ragacsos lesz, pedig cukrász csinálja... teljesen száraz levegőjű lakásban lakunk, sem a terasz, sem a hűtő nem tudja a karamellt szárazon tartani.
2012. márc. 3. 13:24
javítva: hogy főzés közben a cukor NE! kristályosodjon ki...
2012. márc. 3. 13:24

Igen, azért jó egy csepp ecet, mert a cukrászat is arra használja, pl. a fondantnál, hogy főzés közben a cukor kikristályosodjon...


Persze meg kell várni főzés közben, hogy az ecetszag megszűnjön...


Főzött karamellnél is használja a cukrászat...

6. cirmike80 (válaszként erre: 4. - Micra15)
2012. márc. 3. 12:25
Így csináltam és reggel is tökéletes volt.Köszönöm a válaszod :)))!!!
5. szomatikus marker (válaszként erre: 4. - Micra15)
2012. márc. 2. 19:45
Az egyik kedvencem ,fincsi volt:))
4. Micra15 (válaszként erre: 2. - Cirmike80)
2012. márc. 2. 17:38
Szia!Száraz helyre tedd ha kész van(kamra),ne a hűtőbe.Egy csepp ecet is mehet bele.
2012. márc. 2. 17:29
Kicsit konkrétabban.
2012. márc. 2. 17:29
Holnapra készítek dobos tortát.Szeretném ma elkészíteni a tetejét is (holnap időhiány miatt nem biztos,hogy sikerül)de már jártam úgy ,hogy másnapra ki kristályosodott a cukor a tetején.Lehet ez ellen tenni valamit????vagy marad a holnap hajnali készítés????
2012. márc. 2. 17:27
Doboscukor kérdés

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook