A biztosítók visszafizetik a befizetett kötelező díját, ha eladom az autómat és pár hónap még be van fizetve? (tudásbázis kérdés)
Bocsánatot kérek! Összekevertem a súlyadóval.
A kötelezőről semmit nem tudok. :(
igen-nem-igen-nem
:DDDDDDDDDDDDDD
Amikor felmondon írásban!!! a biztosítást, akkor azt kell írni, hogy "A xxx. számú szerződést érdekmúlás miatt felmondom, kérem a túlfizetést az alábbi számlára utalni szíveskedjenek".
Az "érdekmúlás" és a "visszautalni" a kulcsszavak.
Nekem még nem volt gondom. 10 év alatt 4 autót adtam el.
eladom rövid o-val, bocs kapkodtam
Köszönöm a válaszokat. 2 hónapja eladtuk az autónkat, de nem kaptuk vissza az Astra Bizt-tól, igaz "csak" 1200Ft-ról lett volna szó. Rögtön másnap elküldtem nekik az adásvételit, küldték is vissza rögtön, hogy törölték a szerződést.
Régen én is úgy emlékszem, hogy vissza szoktuk kapni mindig. Lehet változott azóta?
Kötelezőt váltanék és éves díjfizetésen gondolkodom, mert kedvezőbb. De ha már nem adják vissza a fennmaradó időre a pénzt elgondolkodtató.
100%, hogy visszakapod!!!!
Csak jobban jász ha te hívod őket ezügyben, mert hajlamosak elsumákolni a dolgokat!!! :)))
TAPASZTALAT!!!!
igen visszakapod .ahogy "gyöngy:)" is írta.:)
amikor eladod az autót a biztosítóhoz is be kell menned hogy mikor adtad el(bemutatod az adásvételit,ha lehet 15 napon belül)attól az időponttól számolják ki hogy mennyit kapsz vissza az előzőleg befizetett biztosításodból.
Sajnos, nem tudom otthon hogy megy, de logikusan igen. Kiakasztó is lenne, ha nem.
Én Svájvban élek, és itt pár napon belül jóváírják a cascót, a kötelezőt is, plusz még az autó adót is vissza adják.
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- At Uniqa biztosítóról mi a véleményetek, kötelező váltásnál ezt hozta ki az egyik legolcsóbbnak.
- Tudja valaki, hogy OT-s rendszámú autóra melyik biztosítóval lehet kötelező felelősségbiztosítást kötni?
- Mi a teendő ha még a biztosító nem küldte a kötelező biztosításra a csekket?
- Hol találom meg a kötelező biztositok ajánlatát?