A 6-7 évesen nőtt bölcsességfog is tejfog? (tudásbázis)
Akkor a sorrend, ha már ennyire felkapott téma lett:-)
6, 1, 2, 4, 5, 3+7 (nagyjából egy időben), 8.
tejfog 20 db. van, ami ezen felül jön, az maradandó!
ez a 6. foguk, rágófog, lesz még egy ilyen rágófog utána, a 7. egy oldalon, és ez után jön csak a bölcsesség fog. Akkor lesz majd összesen 32 foga egy felnőttnek.
Az első maradandó fog (6-os, azaz első zápfog) nem jár tejfog kiesésével.
A következők - (kronológiailag) középső metszők (1-esek), szélső metszők (2-esek); első (4-es), majd második (5-ös) premolarisok, majd a szemfog (3-as) - már tejfoghullással járnak, végül a 2. zápfog (7-es) és a bölcsességfog (8-as) kibújása nem.
Valóban nem esett ki még foga, még csak nem is mozognak, pedig 6 és fél éves a drága, az ovis társai közül már sokan váltották a fogukat. sajnos már kezd egy-kettő romlani is, pedig naponta mos fogat, néha többször is, kedve szerint, amikor úgy érzi, most nem tiszta a foga. remélem, ezt nem tőlem örökölte, mivel nekem sajnos közel 10 évesen úgy szedte ki a fogorovos szinte az összes tejfogamat, mert már alatta nőttek az újak, girbegurbán, mindenfelé.
nem szeretném, ha ő is szenvedne ezzel, de gondolom, ezen nem lehet segíteni semmivel...
Igen, éppen ez miatt kérdeztem, mert ezt magyaráztam a fiamnak, hogy azokat még alaposabban kell megmosni. csak nem voltam biztos a dologban, hogy állandók.
mindenki reggel-este mos fogat a gyerekkel?
További ajánlott fórumok:
- Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni.
- Mi lehet az oka, hogy felnőtt koromban mozdulnak el a fogaim? Egy bölcsesség fogamat már kivették. De most is napról- napra kuszálodik el!
- Ferdén nőtt bölcsességfognál mi a megoldás?
- Kinőtt bölcsességfog húzása: rosszabb, mint egy másik fognál?
- Rossz lehellet mögött állhat-e ki nem nőtt bölcsességfog?
- Ki nem nőtt bölcsességfog= góc?