A 12 - 18 év közötti fiatalok nagyon szeretnének beszélgetni, de nincs kivel. (beszélgetés)
Az a fő gond az utóbbi 1-2 évtizedben, hogy generációk közötti szakadék nagyon megnövekedett.
Ennek az az oka, hogy a technikai/technológiai fejlődés annyira felgyorsult, hogy ez gyakran okoz értetlenséget az emberek között.
Szuper mobil, hi-tech pc... ez a mostani 15-20 éves fiataloknak természetes - ugyan akkor el is varázsolja őket úgy, hogy az emberi értékek háttérbe szorulnak.
De!! Valójában nem olyanok ők, amilyennek kinéznek a számítógépük mellett, vagy a tetoválásuk mögött.
Ők emberek, szeretetet, gyöngédséget, közvetlenséget, meleg hangot, segítő kezet igénylő emberek.
Tudjátok, hogy miért bújnak a gépek mögé?
Mert nem találnak embert, aki időt, figyelmet fordítana rájuk.
Majd folytatom, most dolog van.
Most ezt ironikusan mondtad.
Azt mond, amit igazán gondolsz! Itt lehet.
Figyi! Nem ismerem a körülményeket, természetesen.
Te szeretnél többet beszélgetni vele, esetleg megérteni, hogy ő miért gondolkodik úgy, ahogy, vagy jobban szeretnél egy másik felnőttel beszélgetni?
"Szeretném ha én lennék az, akiben teljes mértékben meg bízhatnak!!"
Köszönöm ezt a mondatodat.
Gondolom, hogy a legtöbb szülő szeretné, ha benne teljes mértékben megbíznának.
Ennek irányában szeretnék én lépéseket tenni.
Szerintem jó ötlet! Nekem is vannak gyerkőceim akikre nagyon oda figyelek főleg a nagyobbik lánykámra aki már 10 éves! :o)
Szeretném ha én lennék az,akiben teljes mértékben meg bízhatnak!!:o)
Mindig azt mondom a lányomnak:-Ha nem mondod, nem tudok segíteni!!! Együtt kell a problémát meg oldani! Bármiről is legyen szó!
Már rég óta bennem van a téma.
Durván ez a korosztály, a 12-18 körüli, az átlagnál jobban - felnőtté válás -, igényli a szeretetteljes kommunikációt, problémáinak megbeszélését, kérdéseinek feltevését.
Ugyan akkor, pont ez az a korosztály, amellyel nehéz szót érteni éppen azért, mert bizonytalanok, magukba fordulók.
Pácienseim kb. egy negyed 20 év alatti!
Bármelyikkel beszélgetve kiderült, hogy "nevelést", beszélgetést, idősebbel történő kommunikációt igényel(né)nek.
A legtöbb mai családban ezt nem kapják meg!!!
Tény, hogy a Hoxa törzs tagsága a 20-40 évesek közül kerül ki, tehát éppen a köztes állapot.
Nekik még nincsenek tízen éves gyermekeik, ill. ők még emlékeznek arra, hogy mennyire hiányzott nekik a Beszélgetés.
Azért indítom ezt a fórumot, hogy az a generáció, amelyik most építkezne, kapjon nagyobb figyelmet az "ősöktől".:)
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon szeretnének Babát:)!
- 15 hós babámat még szoptatom, de már nagyon szeretnénk még egy babát.Hogy szoktassam le a ciciről?
- Második BABA? nagyon szeretnénk és nem jön :-((
- Nagyon szeretnénk már kisbabát!
- 0-5 év közötti testvéreket szeretnénk örökbe fögadni. Melyik alapítványt kell megkeresni?
- Vannak itt olyan 19-26 év közötti csajok, akik szintén szeretnének változtatni az életükön, barátokat, ismerősöket keresnek?