72.300-ft bruttó bérnek mennyi a nettója? (állami intézménynél ) (tudásbázis)
Lehet, hogy nincs igazam, de nincs olyan jövedelem a feke béren kívül, ami nem növeli az adó alapot. Szép lenne, ha összevonnák? Az lenne a szép, ha nem vonnák össze! Nekem minden egyes fillér után kell adóznom, így szerintem másnak is. Na ezt nem azért mondom, mert ha nekem rossz, akkor másnak is legyen az, hanem azért, mert így működik! Az adóbevallásba majd be kell írni a munkaviszonyból származó jövedelmet és a gyest is valamilyen megnevezésen, majd az ezután befizetett adót. És ha tetszik, ha nem áteshetünk a 18%-ból a magasabba.
Ezért mondtam, hogy nézz meg egy adóbevallást, abból kiderül.
gyes melletti munakviszonyos leszel! A gyesből csak nyugdíjjárulékot vonnak, mást nem! Nem szja köteles!
és a 4 órás 73 eFt bruttó az k. jó pénz szerintem! Más 8 órában keres ennyit!! vállald el!
4 órás állásra jó, szerintem.
De ha van másik állásod, illetve gyed-ed, akkor össze kell vonni, és úgy adózni. Én a helyedbe megnéznék egy adóbevallás programot, hogy mi van akkor ha évi x összegű gyeded van+évi y összegű kereseted. Lehet, hogy így nem marad meg annyi, mint gondoljuk.
Viszont akkor, ha jól gondolom van máshonnan főállásod, ami ugye most a gyes. Így 59.780.
De vannak itt biztosan tb-sek, akik jobban vágják.
Akkor jó:)))
Semmire sem elég! Én mindig csodálom az embereket, mert én legalább 3x ennyit szoktam keresni, de inkább többet, de mindig kevés.....és a férjem is keres, és a fiam is....
De van humor, tetszett is, csak a gyengébbek kedvéért csomagoltam ki. :))
Igazad van, biztosan sokan elvállalják kevés pénzért is, csak ez olyan szomorú. Nettó 50 Ft. Mire lehet elég???
A humorra én is probáltam humorral reagálni, de amint észre vettem nem működik ezen a fórumon.
Igen vannak ilyen fizetések a versenyszférában is. A vezetők által különösebb képességeket nem igénylő feladatok ellátó kollégák kb. ennyit keresnek. A válság miatt minden munkaadó tud válogatni, a munkavállaló túlkínálat a bérek csökkenését is maga után vonja. Miért fizetne a cég bruttó többszázat, ha van aki elvállalja bruttó 73 ért is....
Ha linket bemásolod, amit megadtam, akkor számolhatsz úgy is, hogy gyereked van. A családi pótlék, bizonyos jövedelem felett, adóköteles.
Én nulla gyerekkel számoltam, és úgy, hogy nem vagy egyedülálló.
Két héttel ezelőtt volt egy ilyen kérdés, kérdezz rá a keresővel.
Találhatsz valami "bérkalkulátor" vagy milyen címszó alatt a neten egy programot,ami kiszámítja azonnal neked. De ez is benne van a fórumban.
További ajánlott fórumok:
- Lombik-de hol legyen? Vélemények a meddőségi intézményekről..
- Idős, beteg ember - hol van a legjobb helyen? Otthonában vagy intézményben?
- 170.000 ft bruttónak, mennyi a nettója?
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- 180 e ft bruttónak mennyi a nettója?
- 94000 Ft bruttó fizetésnek mennyi lesz a nettója? (34 éves, egy gyermek van)