5 hónapos kislányom evés után nem hajlandó inni, mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
nem lehet, hogy a foga jön, és nem akar cumizni?
mint mások is mondták, kiskanállal adj neki folyadékot, vagy itatópohárból :)
Szia! Semmi baj, ha nem iszik!Az enyém is mikor kicsi volt alig akart inni, nyáron is alig tudtam a tápszeren kívül fél deci folyadékot beletukmálni.
Most meg már sokszor az a bajom, hogy rengeteget iszik. Változnak ők is. :-)
Még szopik... akkor ne is próbálkozzak mással?
Vízzel már kínáltam néhány alkalommal, de nem igazán lelkesedett érte...
Ösztönössen tudja a kislányod , hogy helyesen evés után fél órával kell folyadékot fogyasztani.
Más gyerek meg végig "vedeli" az étkezést. Én örülnék a helyedben ennek a jó szokásának.
Étkezés közben csempéssz be a szájacskájába egy kis folyadékot, kiskanállal.
A csőrös poharat én is jó ötletnek tartom, mert nem csak praktikus, de étkezés közben,egy kis folyadékkal megtöltve, ha kezébe adod,valószínű felkelti a figyelmét, és ki is akarja próbálni.
Sok sikert kívánok.
Sziasztok, ez nem ritka jelenség, mert a szopizós babák, nehezen állnak át a más fajta folyadék bevitelére, én is ezt látom a környezetemben. Mi is szopiztunk 11 hónapig (de a fő étek a tápszer volt), és csak nagy nehezen vettem rá a plusz folyadék ivásra. Nálunk is az első helyen az ásványvíz, illetve az üres, híg gyümölcstea. Én személy szerint ellenzem a bolti gyümölcsleveket.
Ha még szopiztok, ne erőltesd, és pláne, ha van napi 6-7 pisis pelusa, aggódásra semmi okod! :-)
Az én kislányom 7-8 hónapos koráig nem fogadott el semmi mást inni, mint az anyatejet. De egyébként ha igény szerint szopizik, akkor az anyatej teljsen kielégíti a folyadékszükségletét.
Szerintem a gyümölcslé kicsit "nehéz" egy főzelék után, én a kislányomnak 5 hónapos korában tízóraira és uzsonnára adtam gyümölcslevet, és azzal jól is lakott.
Szerintem próbáld meg,hogy vizet adsz neki.
Lili lányom a mai napig csak a vizet issza meg, a gyümölcsleveket, teákat nem szereti. (a gyümölcsöket szereti megenni, csak a gyümölcslevektől idegenkedik)
Ha a víziváshoz szoktatod, szerintem sokkal jobban jársz majd nagyobb korában is.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Négy éves kislányomnak kilyukadt a leghátsó rágófoga. Mit tegyek betömesem vagy ne?
- 2, 5 éves kislányom, hallani sem akar a szobatisztaságról! Mit tegyek?
- Mit tegyek ha a 11hónapos kislányom egyátalán nem hajlandó gyümölcsöt ill. főzeléket enni, de tápszert annál inkább?
- A kislányom nem hajlandó enni az oviban.Járt már így valaki, mit tegyek?
- 2, 5 éves kislányom nem hajlandó aludni délben! Mit tehetek? Van valakinek ötlete? Köszönöm!