4 hós bébinek milyen teát adjak? (tudásbázis)
:-))))
Mennyire igazad van!
Köszönöm!
Semmifélét.
Nincs rá szüksége. Szoptasd, vagy adj neki felforralt, visszahűtött vizet.
Te sem teát iszol, amikor szomjas vagy.
A babavíz egy olyan dolog, amivel a szülők zsebéből kihúzzák a lóvét :-)
Macskatejet is lehet kapni 3 dl-t 380 forintért. :-)
Talán külön kutakat fúrnak, hogy babavizet nyerjenek? Ugyanmár!!!
Az én kislányom csak vizet kapott.
Akkor még nem voltak babavizek.
Felforraltam és lehűtöttem egy liter csapvizet, az több napig elég volt.
Most hét éves, és hála az égnek a mai napig csak a vizet issza meg, hiába kínálgatják üdítőitalokkal.
A víz a legegészségesebb dolog, amit adhatsz neki.
Tehát, 4 hós bébi szakkönyvek szerint kap 4-szer tápszert, egyszer egyebet. 2-3 hetente lehet kiváltani egy tápszert egyébbel.
Többször kéne neki a tápszer.
Mi is azt isszuk,de ettől sem lettem nyugodtabb mert az sem tizta!
Hááááááááááát,nem tudom mit tehet egy picibabás anyuka!Mert mi már 3 évesen megihatjuk az ásványvizet,de Ők??????:-(((((
Áááááá.. hát ilyen szinten jobb nem belegondolni...:D Nem is akarok..;)))
Nálunk borzasztó vasas a víz, ihatatlan, ezért maradunk az á.víznél.
Ezt is ott találtam!
Elszörnyülködtem bevallom én is!
Sziasztok!
Hát ezeket találtam a vízről és ásványvízről nem tudom ki mit iszik de ezek után már nem tudom mit igyunk!
3. A harmadik elemi tévedés - Ásványvizet kell innom, mert sok hasznos tápanyagot tartalmaz! ...és csak emiatt életünk folyamán kb. 80 kg kőzet megy át a testünkön - FÖLÖSLEGESEN!
A vezetékes víznél lényegesen jobb választás az ásványvíz, de ennek kapcsán azonban meg kell jegyeznünk, hogy a szervezetünk a szükséges ásványi anyagokat a táplálékból veszi fel és nem a vízből. Egyetlen funkciójának ellátásához sem szükséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben. Ezért aztán az ember élete során ásványok formájában ~80 kg kőzetet iszik meg, amely csak keresztülmegy a testén.
Fontos, hogy különbséget tegyünk szerves és szervetlen kötésű ásványok között! Szervetlen ásványok találhatók a földben, a kőzetekben és így az ásványvizekben is. Az emberi szervezet azonban úgy lett megalkotva, hogy csak azokat az ásványi anyagokat képes hasznosítani, amelyeket a növények a táptalajból felszívnak, és fotoszintézis útján szerves kötésbe rendeznek.
Másrészt, ha megvizsgáljuk a vizek ásványianyag-tartalmát, kiderül, hogy a szükséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák.
Ásványi anyag
A szervezet napi szükséglete
Szervetlen ásványi anyag 1 l ásványvízben
Szerves ásványi anyag 10 dkg termékben
Kalcium
1000 mg
45-220 mg
Sajt 1200 mg
Kálium
2000 mg
90 mg
Szója 2000 mg
Magnézium
300 mg
50 mg
Dió 250 mg
Vas
19 mg
3 mg
Búzakorpa 13 mg
Cink
12 mg
2 mg
Korpakenyér 2 mg
Nátrium
2000 mg
150 mg
Sajt 1300 mg
*A napi szükségletek adatai csak tájékoztató jellegűek. Az ivóvíz által tartalmazott mennyiségek irányértékek, amelyek a forrástól függően változhatnak
De hiszen tisztítják a vizet, nem?
Nem!
A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Készleteinket azonban több mint 60 000 különféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott vízszűrő rendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defense Council) friss jelentése szerint üzemeink több mint kétharmada elavult.
A vízügyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezésükre álló víztisztító eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59 980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.
Sokszor még az is ott marad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere.
Szia!
Hát azt én sem ajánlanám semmiképpen!
Van babavíz.. a teát is abból csinálnám még most Neki.. az ásványvizek mellett bárhol kapható..
hát ettől a forralt majd lehűtött ásványviztől inkább tartózkodom.
ugyanis ezt még felnőtteknek sem ajánlják!!! ha az áványvizet hő éri, olyan anyagok szabadulna fel benne ami leggyengébb esetben hasmenst okoznak, a durvábbik gyomorhurutot, de egy biztos: minden olyan ásványviz melet hő ért, szinte tilos meginni az ember saját érdekében.
maradok a filteres taánál, izesités nélkül.
Mi is azt hittük két fiú után,hogy csak fiúnk lehet és lett egy Sáránk akit csak a szüléskor ismerhettünk meg addig elbújt!:-)))
Recept kell rá??
Nincs miért békepipa TÉNYLEG!! Nem haragudtam egy pillanatra sem. Te értettél félre szerintem..
Hát hajrá egy kislányra.. vagy még egy fiúra..;))
Akkor békepipa??
Megnéztem a gyerekeid képeit,szépek hajrá egy kislány!:-)))
Szerintem nem olvastátok el a hozzászólásomat sem anélkül alkottatok véleményt,lentebb írtam láttam az ismerőseim között olyat.....és így tovább!
Név szerint nem írtam sem Téged sem mást,de szerintem itt be is fejezem a vitát,mert nem fogok magyarázkodni....!Üdvözöllek Titeket!