3. trimeszterben okozhat-e gondot a pajzsmirigy alulműködés? (tudásbázis kérdés)
Szia.
Ha szeded a gyógyszer rendesen, úgy ahogy kell (reggel éhgyomorra, utána fél óráig semmi, mindig ugyn abban az időben - tehát ha reggel 6 kor veszed be az elsőt, utána már mindig akkor vedd be, nem később, s nem hamarabb-, mozogj amennyit az állapotod enged (fokozza a mozgás az anyagcserét, s a terhesség nem betegség, nyugodtan sétálhatsz 4-5 km-t egy nap, nem futástra gondoltam), hagyd el a lisztet és tejtermékeket ...)és betartod azt a néhány tanácsot amit ide leírtam, nagyon nagyban javíthatod a pajzsmirigyed "jól" működését. Nagyon fontos amiket írtam, bár nagyon nem szívesen beszélnek erről az orvosok. Én 12 éve szedek euthyroxot, és emelnem nem kellett csak csökkentenem, de ehhez betartottam a fentebb leírtakat.
Még valami: a gyógyszert azért kell mindig pontosan ugyan abban az időben bevenni, szinte perc pontossággal, és nem kihagyni egy szemet sem, és mindezt éhgyomorra, mert a gyógyszer végzi el a pajzsmirigyed helyett a működést, ha nem kapja meg a hormont akkor olyan mintha nem is menne. Gondold el, olyan mint két fogaskerék, ha az egyik nem megy jól a másiknak gyorsabbnak kell lennie, hogy minden szerved jól működhessen.
Fel a fejjel, jól kezelhető, problémamentesen lehet vele élni, csak figyelj arra amiket írtam.
Ne aggódj a baba miatt, semmi baj nem lesz vele, csak tedd amit írtam.
Boldog babavárást!
Nagyon szépen köszönöm lányok a bíztató szavakat.
:)
Szia!
A barátnőm járt így, mint Te. Kiderült a durva alulműködés, szépen beszabályozták gyógyszerrel és a világon semmi probléma nem lett! Most kétéves a kislánya, sem ő, sem a mama nem beteg, sőt, újra terhes a barátnőm. :)
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?