3 gyerekre milyen kedvezmények járnak?(utazás, étkezés, tankönyv, adó) (tudásbázis)
Ami adható, azt nem verik nagy dobra, hogy ne tudjon róla mindenki, minél kevesebben kérjék.
Ami kötelező, azt jóval többen tudják.
Nem.
nem kötelező adnia a munkahelynek,párom sem kapja.Ezt a munkáltató dönti el.
épp tegnap kutakodtam,szal még emlékszem:)
nálunk a férjem munkahelye adott 18000iskkolakezdésit, az önkormányzat meg iskoláztatásit, csak redkívűli gyermekvédelmi támogatás néven.
amire te gondolsz arra szerintem nem mindenki jogosult, az fizu függő
Iskolakezdési támogatást a munkahely ad,ha ad.
iskolakezdési segélyt adja a polgármesteri hivatal,szeptember 15-ig lehet megigényelni.
Az szmm.gov.hu-n ezt találtam erről:
Ingyenes étkeztetésre tehát azok a bölcsődés és óvodás gyermekek, valamint az általános iskola 1-6. osztályába járó diákok jogosultak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.
50 százalékos mértékű kedvezményes étkezésre jogosultak:
* az ennél idősebb, 7-13. évfolyamon tanuló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő diákok,
* valamint azok a bölcsődés, óvodás és iskolás gyermekek is, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosultak, de:
1. tartósan betegek,
2. fogyatékosok,
3. illetve 3 vagy több gyermeket nevelő családban élnek.
Ha valakit érdekel, itt a link:
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok,nagycsaládosok!
Járt augusztusra valami pénzbeli juttatás Nekünk?
Bp, 11 ker....segítsetek....
Mi ingyen kapjuk a tankönyvet,az étkezés is ingyenes,gyermekvédelmi támogatás egy évben 2 szer júliusban és novemberben gyerekenként 5800 ft,gyermekek utáni adókedvezményt csak az tudja igénybe venni akinek van elég jövedelme hozzá,gyerekenként 4000 ft.
Utazás:90% jegy a Mávnál.
Iskolakezdésit mi sem kaptunk pedig a párom dolgozik...
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- 26 éven alattiak kedvezménye
- Családi kedvezmény 2011
- Kell-e lakáshitelhez, minden eddigi bejelentett állandó lakás helyrajzi száma, ha valaki kedvezményes hitelben részesül?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?