3. császár után elkötés! Tapasztalatok? Vélemények? Belemenjek? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem 5 hete volt a 3. császárom, mi a meddővététel mellett döntöttünk, mert több orvossal is beszéltünk és mindegyik nagyon kockázatosnak találta a 4. terhességet 3 császár után. De azt is mondták, hogy nem 100 %, de egyik fogamzásgátló módszer sem az és ennél a legkisebb a teherbeesés kockázata. Én úgy vagyok vele, hogy pár év múlva lehet, hogy bevállaltunk volna még egy babát, de ha nagy az esélye annak, hogy komplikációk léphetnek fel akkor nem. A három gyerekem felnevelése legfontosabb.
Azt nem tudom, hogy 10 meg 15 éve hogyan csinálták az elkötést , de mára már 100 %-os biztonságot nyújt ugyanis nem szó szerint elkötik a petevezetéket hanem átvágják és mind két végét " forrasztják" . Ha ezek után valaki terhes lesz az orvosi csoda ;)
Monik ..én mindenképp egy végleges megoldást javasolnék , mivel minden császáros szüléssel gyengül a méhfal ,így több gyermek nem is ajánlott :) Szerintem kérd bátran az "elkötést" , mert még mindig az a legbiztosabb módszer , egy műtéttel megvan a császár közben + pénzedbe sem kerül . Nagyon sok olyan hölgyet ismerek aki megcsináltatta ..egyikkel sem lett semmi gond .
Értem hát.:)))
Kifürkészhetetlen az öreg kaporszakállú! :DDD
Szép babavárást!
pussz
Hallgass meg mindenkit, de ne hallgass senkire.
A végső döntést Neked-Nektek kell meghozni, a felelősséget vállalni.
Ilyen nincs, hogy 3-mat engednek, annyit szülsz amennyit akarsz, csak van doki aki tart picit a 4-től és nem vállalja vagy nem jó szívvel.. de akkor is megcsinálják hisz ebbe nem szólhatnak bele. Csak javaslat van.. régen elkötöttek simán, ma már csak a beleegyezéseddel és ha a 8. császárra készülsz akkor is világra hozzák a gyermekedet :)
Meg ez alkati dolog, van akinek az első után összenövései vannak, nekem a 2-nál is még nagyon szép volt a méhem, azt mondta az orvos, még kettőt is bevállalhatok.
Nekem is mondogatja így a 3. császár előtt, de én nem egyezem bele, végleges döntést nem vagyok hajlandó hozni, pláne, hogy én nem zárkózom el egy 4. babától.. majd egyszer..
De ha nem akarnék szülni, akkor sem.. nekem ez csonkítás.. :S főleg, hogy csak 29 éves vagyok.
Nagyon gondold meg.. szerintem már nem kötnek hanem átvágják a petevezetőt tehát utána nem lehet természetes úton teherbe esni.
És bizony történhet olyan, hogy az ember szeretne később egy gyereket még..
Persze aki 40 körül van már és akkor gondolkodik el az más.. meg akinél valami komoly egészségügyi oka van.
Semmi sem biztos.
Ha nem akartok több babát, ez korrekt, mert később ezért nem nyitnak fel, nem kerül külön pénzbe.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Természetes szülés császármetszés után!
- Teherbe estél petevezeték elkötése után?
- Szerintetek két császármetszés után van esély rá, hogy simán szüljek?
- 3 császár és elkötés után egy 4. baba lombik programmal?
- Volt valakinek császáros szülése és egyben petevezeték elkötése?