2,5 éves kisfiamnak hurutos köhögése van. Kb. meddig tart egy ilyen? (beszélgetés)
Amennyit tudod,szívd az orrát! Az nagyon fontos most!
Sajnos mindkét fiamnál megjártuk,pedig másodjára azt hittem,már rutinos vagyok.:(
A doki nem mondta,hogy az orrából a váladékot akár 10-15ször szívd le porszívó-orrszívóval naponta? Ha nem teszed,felgyülemlik és jön egy faca középfül gyulladás,ami szintén hetekig-hónapokig elhúzódik!
Maga a köhögés 1-2 hétig eltart,de az jó lenne,ha ki is köpné,ami feljön (ha tudod,dumáld meg vele)!
Lefekvés előtt néhány órával már ne adj neki köptetőt,mert megnehezíti a pihenést,inkább főzz neki egy bögre kakukkfű teát.
A saját fiaimnak minden nap adok fokhagymás mézet,ez jó immunerősítőnek is,és a torkukat is védi. (kevés gyerek hajlandó megenni)
Jobbulást a picinek!
jó de ő 2,5 éves :D
és én egy nagyon aggódó anyuka vagyok
Hát egyáltalán nem vagyok nyugodt.....csütörtökön kell vissza mennünk ellenőrzésre a dokihoz,bízom benne h elmúlik addigra.
Vasárnap kezdődött. Ma kb olyan 10-15-öt köhögött.Ez soknak számít? Illetve mióta kapja a köptetőt folyik az orra is,és ma kétszer szívtam neki és sűrű volt.
én éjszakára sinecod-ot adtam neki, hogy tudjon aludni
nappalra sokféle szer van, én pl nem adok a homeopátiára :)
Előtte tüszős mandulagyulladása volt és a dr szerint ez annak az utócsengése.vasárnap kezdődött neki,igazából ma kezdett el jobban köhögni.
Nagyon ideges vagyok mert sosem köhögött még.
A kedve jó amúgy és szerencsére láztalan.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Kisgyermek hurutos köhögésére ajánlanátok valamit? (szirup+valami mellkas balzsam)
- Mivel csillapítsam 20 hónapos gyermekem hurutos, köpettel járó köhögését?
- A kisfiamnak tartósan alacsony a cukra, nem tudják beállítani, van valakinek hasonló betegséggel tapasztalata?
- Hurutos köhögésre milyen köhögéscsillapítót ajánlanátok 4 éves kisfiamnak estére?
- Mitől lehet a kisfiamnak visszatérő száraz köhögése?