21 évesen merre tovább? (beszélgetés)
úgy látom nagyrészt arra biztatunk, hogy láss világot, menj külföldre,
ha nem érzed jól magad, még mindig hazajöhetsz és jöhet a tanulás,
de én sem hagynám ki, hogy megpróbáljam külföldön a boldogulást, hiszen itthon nagyon nehéz,
ezt bármikor megtalálod, ha kint elég volt,
de ha a tanulást választod, akkor később már nem tudsz majd kimenni,
Igen..A szülők mindig féltik a gyerekeiket..;)
Nyugodtan megmondhatod nekik, hogy itt is bármi megtörténhet...
A lényeg, ha kimész: annyi pénz mindenképpen legyen nálad, hogy ha bármi van, haza tudjál jönni...Ez azért alap...
Én mennék a helyedben, ha az agyadban ott van a gondolat, hogy ki kéne menni. Nyelvet csak kint fogsz beszéd-szinten megtanulni, ha visszajössz, azt már senki sem veheti el tőled. Tanulni később is ráérsz, de ha lesz család/gyerek, már nem fogsz sem akarni, sem tudni menni, vagy legalábbis sokkal nehezebben.
Menj!
Most jött el talán az ideje, hogy anyukád felé is bizonyítsd, hogy felnőttél, és ekként is döntesz, és vállalod is a felelős döntéseid következményeit...
Az első kérdésedre válaszolva: én tanulni mentem, jó döntésnek bizonyult. A testvérem bébiszitterkedni ment több évre, fele időt angol, felét német nyelvterületre, és ez is jó döntés lett, azóta is jól megél belőle, hogy magas szinten beszéli mindkét nyelvet.
Hollandia helyett inkább mennék olyan országba, ahol csak német, vagy csak angol beszédet hallok, és ahol nem magyar egyik szülő sem.
Menjél külföldre..Most tudsz menni, míg nincs család, akkor már macerásabb..Most tudsz még élni, na meg mindig van visszaút..Én 19 évesen mentem ki pár évre, szintén au-pairként...Ne félj!! hamar belejössz mindenbe!!!
Én belevágnék újra...
Hollandia..Szuper..:D
Idén végeztem mint kisgyermeknevelő. Nagyvárosban lakok a szüleimmel és egy dolgot tudok biztosan, hogy elakarok innen menni. Kicsit unom már ezt a környezet, minden olyan megszokott, monoton, plusz önállósodni szeretnék.
Mehetnék Pestre tanulni, akkor talán koleszos lennék. Vagy külföldre családhoz au pairkedni. Nem tudom melyik lenne a legjobb döntés. Külföldhöz nem érzek most akkora bátorságot pedig biztosan jobban járnék azzal. Most jött egy ajánlat Hollandiából amire lehet jelentkezni, az anyuka magyar és heti 30 órát kell a gyerekkel lenni. Fogalmam sincs mi lenne a legjobb döntés. Akár már jövő héten elintézhetném Pesten a sulit. Ha viszont kikerülnék akkor garantált lenne a nyelvgyakorlás, önállósodás, kiszakadás a megszokott környezetből, stb.
További ajánlott fórumok:
- Merre tovább?
- Eltévedve - Ha voltál/vagy úgy, hogy nem tudod merre és hogyan haladj tovább az életben
- Merre tovább?
- Piros a TAJ érvényességem-azonnal részletezem...merre tovább?
- Merre tovább? Mit tennétek a helyemben? (iskola/munka/jövő)
- 1990 környékén voltak olyan könyvek ahol minden epizódnál lehetett választani, hogy merre mész tovább. Milyen könyv volt ez?