20 macska (beszélgetés)
Én is csak írtam. :)
Átlag fölötti lehet valaki a 8 általánosával is. Nálam nem a végzettség a mérvadó. Csak nehogy átmenjen a téma a diplomások és alacsony végzettségűek vitájába! :D
Egy macska is szagot hagy a lakásban, nemhogy 20!
Szerintem nem normális dolog ennyi macskát tartani.
Nekem egy perzsa cicám volt, és naponta el kellett végezni néhány takarítást, fésülni, leszedni a szőrét a ruháinkról. Mert ha nem is érintkezik közvetlen, de a levegőből is rákerül a ruhára.
Teljesen mindegy, hogy diplomás emberekről beszélünk, vagy 8 általános végzettekről. :)
Ha felelős állattartó, akkor tök mindegy, hogy többdiplomás állatbarát, vagy Manci néni a 6 elemijével. Aki igazi állatbarát, az nem tart 20 macskát, csak ha valóban tud gondoskodni róluk. Az pedig, mint olvashattuk a sok vélemény alapján, igen sok pénzbe kerül, amit nem sok ember engedhet meg magának. Még akkor sem, ha diplomás. :)
Ahogy így olvasom, hogy ki mennyit költ a macskájára, vagy macskáira, ez sok.
Aki 20 macskát tart, annak évente kisebb vagyon lenne a tartásuk. Már ha felelős macskatartó. Amit a korábban leírtak alapján nem hiszek.
A két iskoláskorú gyerek élelmezése, ruházása, iskolába járatása egy átlagcsaládban sem kevés pénz. Akkor megnézném, mennyi jut 20 macskára egy komfort nélküli házban.
Szegény cicák.
Nálam reggel kapnak 1-1 alutasakosat, amellett csak táp.
Nem adok nekik agyonsózott felvágottakat meg virslit.
ez úgy szokott kinézni, hogy egyik kezemben az én jégkrémem van, azt eszem, a másikkal tartom a
macskáét, és ő nyalja. Elég időigényes, de látom hogy mindkettő meg van érte őrülve. A Pici most
múlt 2 éves, de elvárja hogy a tenyeremből etessem, persze a Mau is szereti amikor etetem.
Nálam igy jött ki : napi 3-4 pástétom ( 99 Ft/db ), 6-8 db füstli virsli, a kettőnek ( Picimacska és a Mau ) veszek naponta 10-15 dkg spár sonkát vagy valamilyen jobb szalámit, májast.
400-500 Ft ) Sokszor főzök nekik egy nagy adag túróstésztát, amit sajnos a fiam nem szeret, de a macskáknak 1- 2 napra elég. Nyáron imádják a jégkrémet.
Nincs benne az elősködők elleni védelem az alom és a betegség, gyógyszer, de nálunk is szinte mindig jön még valami, elég sűrűn elvesztik az örvüket valamilyen harcban, mert mindkettő kandúr.
Nálam a 2 macska etetése kb 8.000 Ft havonta.
Évente 14000 az élősködő elleni védelem, kb ugyanennyi az oltás.
És akkor ott a sok nemvárt szar. Mindig van valami.
egy másik topicban kiszámoltam, hogy egy macskára 8-9000 Ft-t költök havonta, ha tisztességgel etetem, gondozom stb, szerencsére nem betegek. ( 2 macskánk van ) - és még rengeteg házi kaját is
kapnak, sokat vadásznak, madarásznak.
Akármennyire is szeretem őket, de ilyen árak mellett azért 10 macsekot nem tartanék, likviditási okok miatt sem. De azért fiam gyakran emlegeti, hogy milyen jó is volt, amikor több cicánk volt.
Ezeket már írtad.
És?
Szóval a hölgy kb. 50 éves, férjezett, és egy félkomfortos rossz állapotú házban élnek rossz anyagi körülmények között. Amikor megismertem, úgy látszott, minden rendben van vele, de valahogy néha úgy érzem, így, hogy megismertem, mégsem. Szóval biztos, hogy nem tud a macskákra költeni, és ideje sincs annyi munka meg a gyerekek mellett.
Van olyan ismerősöm, akinek 5 van bent és nem gondozza és nem tartja tisztán őket, na de ez a 20. Amikor meghallottam, nem is tudom. Az, hogy csodálkoztam, enyhe kifejezés.