2 éves kislányomnak kínszenvedés a körömvágás. Mit tegyek? (beszélgetés)
Szia!
Mi is sokáig gondban voltunk ezekkel a dolgokkal. A hajmosást úgy oldottuk meg, hogy a férjem kendőt tett a lányom arca elé, én meg mostam a ahját. Aztán egyszer megmutattuk, hogy milyen jó dolog belehajolna a kádba hátrafelé és azóta úgy mossuk. Már a kicsi is eltanulta Tőle. A fül tisztitást, mi megoldjuk azzal, hogy hajmosás közben kimossuk és utánna egy zsepivel szárazra töröljük.
A körömvágásra pedig a férjem találta ki, hogy mondjunk momdókát közben( Ez elmet vadászni, stb), mert nálunk is üvöltés lefogás volt. Aztán, hogy mondókáztunk és átköltöttük ezt mindeféle vicces dologra már egész jól viseli. Most 5 éves, de 2 éves kora körül volta legrosszabb.
Kitartás, szeretet, türelem! Kívánom, hogy sikerüljön!
Eddig ollóval vágtam!De ma siker élmény volt mert a kéz körmöket levágtuk.Igaz hogy izzadás,sirás,üvöltés közepette,de meg van.Én is kapcsoltam neki a NÓ...Tv-t de nem érdekelte.
Ja körömcsipesszel és ugy könnyebb volt,de a lábán olloval kell mert a csipesszel nem tudok alá nyúlni.Majd ha ma elalszik megprobálom levágni.Remélem sikerül.
De amúgy haj mosás,fül tisztitás és a fog mosás is két orditás közt készül:( :)
Én is fürdés után probálkozok vele mert akkor könnyebb levágni.
Kézen lévö körömnél mindig ugy csináltuk meg akkor ki is kellett lakkozni,már azt se engedi.
Álmába probáltam de Nekem akkor se sikerült mert akkor is huzza a kis lábát és egyszerüen nem tudom ugy megfogni hohy tudjam vágni.
Mi is úgy vagyunk vele hogy legvégsö esetbe vágunk és sajna most lenne hogy muszály.Mert már rá van hajolva a ujjára!:(
nem vagy egyedül! a kisfiam sem engedi a lábán lévő körömvágást. üvöltés, sírás.... stb. ülj az ágy szélére és úgymond ültesd mögéd, hogy a lába a hátad felöl kerüljön az öledbe. így csak azt a lábát kell jó erősen megfognod, amin épp vágod a körmöt.
a kézen lévő vágásnál taktikázz! vedd az öledbe egy asztalhoz ülve, először a Te egyik kezeden lévő körmököt vágd le. mutasd neki - anyának is le kell vágni - ez nem fáj....
nálunk ez a kéznél már bevált, nincs sírás.
a lábnál még nekünk is nagy gondjaink vannak.
talán fürdetés után könnyebb, mert a köröm is megpuhul.
Sziasztok!Tanácsokat és tapasztalatokat kérnék.2éves lányomnál a körömvágás egy kín szenvedés,már én félek amikor körmöt kell vágnom.Régebben megengedte és hónapról-hónapra egyre rosszabb lett.Az utolsó idökbe már a kezéröl se engedi levágni.
Lekell fogni,de akkor annyi erö van a kis lábába hogy nagy nehezen tudom megfogni.Tegnap azon a szinten voltam hogy most abba hagyom mert elájul.Sikitozik,ükölödik,kiabál.Amit csak lehet csinálni ö megcsinálja.
Éjjel se tudom levágni mert szerintem megérzi merta kkor is jár Neki a lába és képtelenség megfogni.
Már kiprobáltam amiket lehet(anyának,babának körömvágás,egy köröm egy gumicukor,meg ami eszembe jutott,DE sajna nem sikerül semmi.
Mit tudnék csinálni?Köszönöm akik válaszolnak
További ajánlott fórumok:
- Kislányom féltékeny az uj páromra már nem tudom mit tegyek.Tanácsokat kérnék...
- Kislányom ma, "meglógott" mellőlem egy áruházban, mit tegyek? (nem tűnt el:) )
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Négy éves kislányomnak kilyukadt a leghátsó rágófoga. Mit tegyek betömesem vagy ne?
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?
- 2, 5 éves kislányom, hallani sem akar a szobatisztaságról! Mit tegyek?