2 és fél éves szobatiszta szeretne lenni... hogyan? (beszélgetés)
Ez igaz!
Nem igazán jó erőltetni, de ha a gyerek akarja, nem szabad letörni a lelkesedését!!!
Ráadásul ha oviba akarod adni, szobatiszta kell legyen, mert pelusosan nem veszik át/be...
(Nekünk ezért sürgős kicsit: meg kéne tanuljon németül, de tőlem nem tud, ezért kellene mindenképp szeptembertől az ovi.)
23 hónaposom szintén mondja naponta 1-2 x,hogy a vécébe vagy a bilibe akar pisilni s pisil is.Kakira csak utólag szól.Ha nincs rajta pelus eszébe se jut és simán bepisil.Szerintem nekünk ezért még korai,de ha szól mindig ráültetem.
Ha a gyerek akarja,ne mondj ellent,nehogy elvedd a kedvét.
Szia!
Ha elolvasnád, én hogy csináltam, Kiara naplójában megtalálod, az 55. bejegyzéstől kezdve.
Röviden összefoglalva: én is kérdezgettem/kérdezgetem, és ha bepisil vagy bekakil, a bugyi szomorú. És tudja is.
Édesem, már mondja, mikor veszem le róla a pelust, hogy "nem pisilek bugyiba". :DDD
Viszont a bilitől is fél, idegen helyen (=nem otthon) meg nem akar pisilni menni. :S
Szia, szerintem is így kell, többször kérdezgetni. Nekem annyiból volt jobb, hogy a fiam nyáron lett szobatiszta, így szinte egész nap kint voltunk. Ő szólt, nem erőltettem, így két évesen a pelus el is ment...:-)
Igaz olyan is előfordult, hgoy öregapja (apósom) elvitte sétálni, pelust nem adtam rá, Ákos meg jól összekakilta...:-) A papa biztosan megérdemelte...
Egyszer már Luca is elkezdte, kb. 22 hónaposan, többször szólogatott és kérte akkor is a bugyit. Akkor azért hagytuk abba, mert nagyon kiakadt ha véletlenül bepisilt. Annyira sírt, hogy fél órát vígasztaltam, mire megnyugodott. Akkor úgy döntöttem, nem ér ennyit az egész. Azóta ha van kedve szól, hogy a wc-be pisiljünk (kakira nem igazán), de pelussal együtt.
A kaki ügy nem tudom, mennyire fog menni, napi 3-4x kakil...
Köszi :)
Ma pl. belekakilt a bugyiba, de elbújt hozzá a fotel mögé,amit pelusban sose tett. Utólag azt mondta, tudta hogy kakilni kell :)
Tegnap gyurmázás közben leguggolt és odapisilt, szerintem azért hogy nem kelljen a gyurmát félbehagyni :)
Összeségében szerintem tudja mikor kell(ene) menni...
Még azt nem tudom, a bölcsiben mikor kérjem, hogy próbálkozzanak? Amikor itthon már stabil?
Sziasztok!
Két és fél éves lánykám pelus nélkül akar lenni, mondja is hogy szobatiszta akar lenni, mint pl. Vince a bölcsiben. Tegnap óta napközben bugyiban van itthon, de hol szól, hol nem... Most úgy gondolom, itthon napközbenre maradunk pelus nélkül, legfeljebb megfürdetem párszor :)
Szerintetek?
Ki hogy csinálta?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek normális, ha egy 19 éves babára vágyik? Szeretne anyuka lenni? Egy belső vágy hajtja?
- A kisfiam egyszerűen nem akar szobatiszta lenni... Segítsetek!!!
- 22 hónapos a kisfiam. Szeretném elkezdeni a szobatisztaságra nevelést.
- 5 éves szeretnék lenni...
- 14 éves szeretnék lenni, ilyen fejjel, bár akkor meg azt...
- Van itt békéscsabai vagy környéki 18-25 éves lány aki szeretne holnap egy laza baráti társaság tagja lenni?:)