18. kerületi Csiga-biga bölcsőde tapasztalatok és vélemények (beszélgetős fórum)
Azért nem volt várólistára felvétel, mert a gyerek nem töltötte be a 3. évet, legalábbis nekünk ezzel indokolták...
Mi is voltunk érdeklődni az oviban. Ott azt mondták november vége felé érdeklődjek van e hely és ha van akkor januárban átveszik a bölcsiből. De nem sok esélyt látnak rá... és évközben nem szeretik átvenni a gyerekeket :D
Nincs??? Akkor...,de most már úgyis mindegy! :)
Azt is megpróbáltuk.Azt mondták,ha nem szeptembertől kezdjük az ovit akkor jöjjünk vissza januárba és amelyik oviba lesz hely oda esetleg betesznek minket,de várólistára se vettek minket.No akkor inkább járjon még 3 évesen is bölcsibe,(február végén lesz 3 éves)de nem dobáljuk a gyereket ide-oda.Szeptembertől meg megy majd oda oviba.
A bölcsinél egyébként nincs ilyen, hogy körzet, elvileg oda adod be a jelentkezést, ahová akarod!
Jav.:Az anyja nem jött vele.
Áh, mi oviba fogunk oda járni... de még ez se biztos :-)
Nekem a tietek is jó lett volna,mert 36-os busz megy oda is és én azzal járok majd.Én a honvéd utcába költözöm,a bölcsi a Fülek utcában van.Én csak ide adtam be,mert ez a körzetes bölcsi.Ide járt az unokatesó is anno,de hiába kérdezem,ő már nem emlékszik rá.Az anya meg nem jött vele vissza(Írországban laknak),így nem tudtam ,megkérdezni.szerintem gyereket nem raknak ki,ha már odajár.:)
Reggeli: kenyér felvágottal, vagy lekvár, vagy méz, mindig valamilyen ital, tej alapú, de sima tej nincs és zöldség.
Tízórai: gyümölcslé, tea, vagy limonádé
Ebédre: leirtam
Uzsonna: ugyanaz mint reggel, de van, hogy gabonagolyó van tejjel, vagy győri édes keksz, vagy joghurt, és van hogy kapnak kinder tej szeletet vagy turo rudit
Ez a bölcsi hova esik? Mert nem ismerem...
Mi anno 5 helyre adtuk be a jelentkezést, és a tőlünk legmesszebbre lévőbe vették be. DE nem panaszkodom, mert felvették, imádja nagyon, most abban reménykedem, hogy maradhat bölcsis annak ellenére, hogy kistesóval itthon vagyok...
Köszönöm.A szülőin mondták,hogy főzelék van.De ez azért fura ,mert itt a XX.kerületben van tészta és rakott zöldség és valamikor leves is. Kicsit uncsi lenne minden nap főzeléket enni szerintem.Egyébként szimpatikus a rész ahol van és maga a bölcsi is.Igaz kicsit szegényes a játékparkja,de a gyerekek sokszor egy kis papírdarabbal is el tudnak játszani.:)
Elméletileg a bölcsiben készítik a kaját. Ebédre főzelék van mindig, mellé krumpli és husi is. Illetve desszertnek gyümölcs.
Egy napi kaja a 530 Ft, ebben 4-szeri étkezés van. Reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna.
Én csak az erdei kuckót ismerem, az nagyon szuper. Az én kislányom oda jár :-)
Csak azokat vették -veszik fel akik szeptembertől jelentkeztek.Mi áprilisban adtuk be a papírt,mert tudtuk hogy augusztusban költözünk.Apuka már ott lakik és azért volt számunkra hely.
Mi tavaly decembere óta lakunk a 18.kerben, de a kisfiamat elutasították helyhiányra hivatkozva...
Én most költözöm a 18.kerületbe.A lányomat felvették a bölcsibe ,de semmit nem tudok róla.Pl. kíváncsi vagyok milyen ebédet kapnak a gyerekek.
További ajánlott fórumok: