15 hónapos kislányom féltékeny Apára... (beszélgetés)
Lányok esetében Elektra-komplexusnak nevezik.
Sajnos Ödipusz név hallatán erre asszociál az ember.
Igen, ez egy teljesen normális dolog, tudom... Nincs is vele gondom, mondom. Aranyos is. :-) Olyan kis morcos tud lenni. Az elő legkisebb érintésnél ott terem és szétszed minket. :-) Aztán, ha tényleg nagyon bedühödik, még kapok is. Ráüt a kezemre, lábamra.
Nem vagyok meglepve! Egy Harci hangyám van! :-)
Inkabb nekem csak az a fura, hogy eleg koran kezdte ezt. Azaz kb. 1 eves koraban vettuk eszre.
Es mindig felhaborodik es kiabal, nemcsak neha. :-)
Elnézést, de ez nem Ödipusz komplexus! Hanem az, amikor a fiúk 3-7 éves korukban erős, vérfertőző
vágyat éreznek az anya iránt, és rivalizálnak az apával.
Szia!
Totál azt írtad itt le, ami nálunk nap mint nap megy még mindig, pedig már augusztusban 2 évet töltött a kislányunk.
Szinte nincs olyan nap, hogy ne csinálná...
De annak tudom be, hogy a nap 24 órájában szinte velem van, apát meg csak délben látja -persze ha nem alszik-, vagy pedig csak este, amikor hazajön a munkából.
Gondolom, hogy ez a fiúknál meg anyafronton van így. :-)
Legalábbis a fiammal nekem így volt... :-))
Most lesz 15 éves, és most kezd "leválni" rólam.
Persze...Nálunk is így van.:-))
Az apja neki az első "szerelme" és ez így fog maradni még nagyon sokáig. Szerintem szokj hozzá... :-))
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos kislányom mellé merjek-e vállalni még egy babát?
- 26 hónapos kislányom jön nekem, ver, ordít - hogyan kezeljem?
- Kislányom féltékeny az uj páromra már nem tudom mit tegyek.Tanácsokat kérnék...
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Kislányom 20 hónapos és a nagylábujj melletti lábujja egyre jobban ráfekszik a nagylábujjára. Mit tehetek?
- 5 hónapos kislányomnak nem ízlik a gyümölcs...